Следва

Моята голяма черна английска раница

Дай ми барок и овчици: Natasha Zinko Х Duoltd

Еклектични шедьоври 

Runway преди 3 години

Тези, които смятат, че модата на 21-ви век може да бъде опасна, да си спомнят за кринолина. През 19-ти век под огромните поли с обръч, обичайно носени на балове, дамите слагат свещи, за да стоят оформени - ето това е опасно! Цъкнахме в Google и видяхме, че пожари, причинени от кринолин, са ранили около 3000 жени, включително двете полусестри на Оскар Уайлд. Два века по-късно Natasha Zinko постига пуф-ефекта безопасно, физически пострадали няма, но сърцата ни болят от желание да имаме онова костюмче с овцете...

Колекцията на майка и син, Наташа и Иван, е въплъщение на исторически моден обзор и, за разлика от кринолина, тя е всичко, но не и конвенционална. Колекцията е забавна, вдъхновението е вековно: от санкюлотите на 1789  до модни изяви на принцеса Даяна около 80-те години (за пуловерчето с овчици на Ди четем ТУК). Пънк кожи, корсети стил Мария Антоанета, хипи цветни принтове и много широки дънки. Семейство Зинкови говорят за "свобода, напрежение и намерение“ и всичко това е очевидно. Според тях смесването на много исторически случвания, особености, личности, модни явления има едно послание и то е "Анархия!". 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.