Следва

Свети Валентин, RIU Pravets и шоколад по тялото

Опа! Камала Харис в Dolce не е добра идея

Камала Харис се появи в тоалет Dolce&Gabbana и обра редица критики, заради минали расово обидни реклaми на бранда, разбираемо

 

Celebrities преди 3 години

Модните решения на Камала определено са обект на внимание - според някои стилът на вицепрезидента е безупречен, а според други е неприсъщ и неподходящ за една втора дама (да, converse-ките визираме). Изборът й да облече Dolce&Gabbana за церемонията на полагане на клетва на секретаря на хазната Джанет Йелен предизвиква особено остри реакции и от двете страни, тъй като носи противоречиво послание.

Камала е позната като явен активист, който подкрепя анти-расисткото движение Black Lives Matter, освен това самата тя е представител както на чернокожата, така и на азиатската раса, така че това да се облече в бранд, познат с минали расово дискриминиращи реклами, определено е проблематично решение. Витория Виньон, която стои зад популярната Инстаграм страница Kamala’s Closet, коментира модното недоразумение с думите: “Дали това не е просто пропуск от страна на екипа й? Възможно е, но е невероятно небрежно. Те могат и трябва да се справят по-добре, особено след триумфа от по-миналата седмица. Таймингът на това, толкова скоро след инаугурационния стилов избор, отстояващ по-малко известни чернокожи американски дизайнери, е ужасен, независимо от коя страна на нещата го гледаш.“


На кого му се получи в стилово отношение и на кого не на Инуагурацията вчера


Витория има предвид тоалета на Камала от деня на инаугурацията, включващ дрехи от три бранда, създадени от дизайнери с различни раси - Пиер Мос, Кристофър Джон Роджърс и Серджо Хъдсън. Инстаграм акаунтът на Витория непосредствено след поста бе изтрит, но други коментатори резонират на нейното мнение: “Някой наистина трябва да обясни на екипа на Камала проблематиката на Dolce и тяхната расистка история. Потресен съм, че е избрала да носи точно тях“, споделя един от многото.

Всъщност става въпрос за тази расово обидна рекламна кампания на Dolce&Gabbana от 2018-та, в която китайка седи на маса, облечена в скъпи луксозни дрехи, докато се мъчи да яде храна от различни традиционни кухни с помощта на клечки... ясно е защо това не е окей. Рекламата показва “най-големите консуматори от китайската буржоазия“ като некултурен народ и осмива цялата нация с имитация на лош акцент и стереотипно изграден сатиричен образ. Това довежда до отмяната на шоуто на Dolce в Китай същата година и предизвиква силен гняв от страна на фенове и китайски знаменитости.


Големите се отказаха от Dolce & Gabbana


“Не мисля, че е добра идея Камала да носи толкова много луксозни дрехи по време на първата си седмица в офиса. Също така не мисля, че трябва да носи неамерикански дизайнери, особено при такъв огромен избор от американски марки... тя и нейният екип трябва да се грижат за примера, който дават с подобни решения“, заключава Витория.

More Celebrities

Ричард Гиър, 74, и Алехандра, 41, на гала в Ню Йорк

Celebrities преди 1 ден

Ричард Гиър и Алехандра Силва подкрепиха благотворителната гала City Harvest, която се организира за набиране на средства за осигуряване на топла храна на тези, които имат най-голяма нужда от нея. На събитието присъстваха също Криси Тейгън и Джон Леджънд, тя - в приказна прозрачна рокля.