Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 08.02 - 14.02

Свети Валентин, RIU Pravets и шоколад по тялото

Бихме се отказали от шоколада, но не сме от типа хора, които се отказват 

Love преди 3 години

Има много неща, които трябва да знаем за шоколада. Страхотен е като напитка с подправки и алкохол, но така е свръхкалоричен; шоколадовите десерти са блаженство, но млякото и захарта не са приятели на добрата фигура, лечебен е, но в малки дози... А ние искаме шоколада в живота си. И понеже идва Свети Валентин, понеже имаме нужда от смелост и страст, отдаваме се на едно по-различно, полезно и благотворно шоколадово преживяване - масаж... 

Златото на Ацтеките, както е известен шоколадът, е нежност за кожата и сетивата, след която никой влюбен не остава безразличен, а да споделим терапията с любимия (и после и той, и ние, да ухаем на сладост) звучи незаменимо. Използването на шоколад в масажни процедури е древна практика, защото той съдържа кофеин, известен стимулант, и е богат на антиоксиданти, като същевременно е и афродизиак - тоест по-секси преживяване за Деня на влюбените няма. Тези свойства, съчетани с успокояващия аромат, спомагат за подобряване на циркулацията и облекчаване на стреса. Осъзнаваме, че се нуждаем от шокотерапия СЕГА. 

Точно в този момент букваме поне нощувка (специално предложение за 14-ти февруари) в приказния RIU Pravets Resort ТУК, любимият хотел е само на 60 км от София, достатъчно близо и достатъчно далеч. За Него ще е изненада, а докато дойде 14-и, дори няма да е трудно да не ядем шоколад, защото вече го искаме само в една форма - облян върху тялото ни. Междувременно разучихме какви са ползите от шоколада върху кожата и, уау, казваме отново ДА, докато четем внимателно: 

Заздравява кожата - кофеинът в шоколада стимулира циркулацията и подобрява притока на кръв. Това от своя страна подобрява, ободрява и регенерира кожните клетки, намалява процеса на стареене и увеличава толерантността на кожата.

Доставя антиоксиданти - колкото по-тъмен е шоколадът, толкова по-мощни са антиоксидантните свойства, а в масажа с шоколад се използва винаги черен шоколад. Антиоксидантите повишават нивото на колаген и еластин в кожата и по този начин също се намалят ефектите от стареенето. Фините линии и бръчки могат да бъдат лекувани с редовни процедури с шоколад, тъй като антиоксидантите намаляват щетите, причинени от свободните радикали в тялото. Това е поводът да си "причиняваме" тази терапия редовно от сега нататък. 

via GIPHY

Хидратира - какаовото масло съдържа големи количества естествени масла, омекотяващи и лекуващи суха, груба и лющеща се кожа. Това прави процедурата идеална за зимата, защото ниските нива на влажност във въздуха намаляват количествата на естествени масла, които кожата произвежда. 

Полезен е за сърцето (в буквален смисъл) - изследвания показват, че яденето на малко тъмен шоколад всеки ден може да подобри сърдечно-съдовата система и да помогне за предотвратяване на атеросклероза и хронична умора поради своите антиоксидантни свойства. Дори само миризмата на шоколад може да постигне този положителен ефект върху мозъка. Изводът е, че шоколадовите масажи са идеален начин да се възползваме от ползите за здравето без никаква вина, свързана с яденето на твърде много шоколад. А и няма да ни е гузно заради десерта...

Добър при целулит - Шоколадът съдържа теобромин, който помага за изгарянето на мазнините и премахването на целулита.

Анти-стрес е - Кой не се е успокоил, след като е хапнал парченце шоколад? Разбирате какво имаме предвид... 

Предложенията на RIU Pravets са три, най-очарователната част от всичко е, че има и детска процедура. Специалистите от СПА центъра на хотела разказват:

Първата опция е "Шоколадов Масаж в стая""Този масаж е един от най-чувствените и глезещи тялото масажи. Подходящ е за всички, които искат да се заредят с добро настроение и да разтоварят стреса. Това е терапия от ново поколение, която пробужда сетивата и възстановява хармонията на тялото и душата."

Най-съвършеното шоко-изживяване е "Шоколадова Афродита": "Процедурата се извършва със специална шоколадова смес. Шоколадът има успокояващ ефект, като по този начин намалява стреса и допринася за отпускането на тялото. Извършва се в турска баня на четири ръце."

И за "Детския масаж с шоколад": "Кадифена нежност за малките любители на вкусното вълшебство. При такъв масаж кожата е хидратирана и свежа. Шоколадът стимулира производството на хормона на щастието."

via GIPHY

Удоволствията и луксът не спират до изкусителното СПА преживяване, защото шеф Иванов от царската кухнята на RIU Pravets предлага съвършено 4-степенно вечерно меню, а именно тортила от старо италианско сирене с микс от салати, бейби домати и прясна моцарела с босилеково песто, голяма скарида с биск с манго и капучино от кокосово мляко, холандско млечно телешко със сос от хрян върху зелени аспержи и манатарки и десерт "Сърцето на любовта“. Свети Валентин ще е вкусен... Освен шоколадовия масаж, за Празника на любовта си подаряваме закуска и прекрасната вечеря, ползване на басейн и термалната зона на СПА центъра. 

Резервираме Валентинска вечер в RIU Pravets Golf & SPA Resort ТУК, телефонът за връзка е 02 902 4103, вълшебната локация - Гр. Правец, кв. Езерото 8.

Желаем любов. 

More Love