Следва

7-те точки на перфектната бюти рутина преди лягане

Въздушните знаци EXPLAINED: Близнаци, Везни, Водолей

"Движим се с вятъра..."

Astro преди 3 години

Има няколко начина да се посветим и потопим в астрологичните дебри. Най-очевидният вариант това да стане е през обектива на нашата собствена рождена карта, тоест учейки за планетите, аспектите и домовете въз основа на своеобразно нарцистични изследвания. Това не е напълно валиден вариант. Но...

Има един по-адекватен, по-обективен и информативен начин да учим за зодиите и астрологията, това е през запознаване със стихиите. В западната астрология 12-те зодии са разделени на четири различни елемента: въздух, вода, огън и земя. Всеки има свои черти и особености.


Огнените знаци EXPLAINED: Овен, Лъв, Стрелец


Разбирайки елементите, разбираме добре всеки знак и по този начин цялото колело на зодиака е на една ръка разстояние. Оттам нататък представянето на планетите във всеки знак става лесно. Дори съвместимостта, до която ще стигнем по-късно, става по-проста. Земята и водата се разбират, огънят и въздухът се разбират, водата задушава огъня, въздухът се носи над земята... Това е като космическа игра на покемони или на камък, ножица, хартия. Днес говорим за Въздуха.

Въздушните знаци са интелектуални и комуникативни. Те са експерти по ефимерното, по нещата от "този свят", на които им липсва физическа форма, и това важи особено за езика и информацията. Въздушният елемент е като дишането, най-необходимата и невидима функция на човешкото тяло. Въздухът не съществува в китайския зодиак като класически елемент, но вместо това той се превръща в чи - сила, която се намира във всичко. В други източни философски системи Въздухът е символ на Изтока и може да бъде представен във всякакви форми - от перо до тамян; тъй като няма конкретна материална форма. Той винаги е недосегаемото и нематериалното.

via GIPHY

Тъй като въздухът е безформен, въздушните знаци са особено уязвими в личната преценка за себе си. Въздушните знаци са неограничени от пространството и могат да се носят навсякъде, от места до хора; като такива, те са склонни да прекаляват с абсолютната фантазия. Те обичат теорията повече от практиката и могат да се изгубят в безкрайно мислене или изговаряне на нещо, вместо в самото правене.

Трите въздушни знака са Близнаци, Везни и Водолей. Сега нека помислим за всеки от тях като за представляващ различен етап на емоционалното и духовно израстване. Близнаците са на първо място в зодиакалния календар, а Водолеят е последен, правейки го най-зрелия. Така че имаме бебе, в лицето на Близнаци, юношата, който иска да опита всичко са Везните, а Водолеят е капризна стара душа.

Близнаци

Областите, в които зодиакалните знаци имат най-лоша репутация, са качествата, на които сме склонни да се възмущаваме най-много в себе си, а бедните Близнаци са вечната жертва на тази несправедлива клевета. В един готин японски филм ("Паприка") злодеят, разделящ се на два близнака казва: "Имам много страни. И това ме прави човек!" . Така можем да опишем всеки човек, който е зодия Близнаци - независимо дали е злодей или герой.

Всички тези глупости, че Близнаците са двулични лъжци са всъщност верни, но това е нещо, което всички правим на някакво ниво. Идентичността е нещо краткотрайно, нещо от постоянно променлив поток - Близнаците просто се вписват в тази присъща на човека двойственост малко по-лесно и по-безсрамно от всички останали.

via GIPHY

Близнаците са подвижен знак. Освен че са разделени на елементи, зодиакалните знаци са разделени и на три различни модалности: кардинални, подвижни и фиксирани. Това означава, че Близнаците са гъвкави и подлежащи на промяна, като постоянно се пренастройват към нуждите на ситуацията. Знакът се управлява от Меркурий, планетата на комуникацията, и самите те обичат да събират и разпространяват съобщения, клюки и новини. Близнаците може да са различни с всеки, когото срещат, но не е ли всеки такъв?

Няколко известни представители на знака са Боб Дилън, Мерилин Монро, Кание Уест, Че Гевара, Ане Франк, Джоузефин Бейкър, Тупак Шакур и Анджелина Джоли. Най-очевидните общи черти (поне за тези от нас, които не ги познаваме) е крехката постоянно променяща се идентичност. Понякога тази дуалност е плашеща, но по-често тя е красиво умение за оцеляване.

Везни

Нима идеалният баланс не е прекрасен? Не е ли блаженство да имаш всичко, на теория? Това е невъзможна реалност, но нищо не пречи на Везните да търсят този идеал. Везните са приспособяващ се знак, мислещ за другите извън рамките на собствената си перцепция. Везните "владеят пространството" и взимат под внимание нуждите на всеки в допълнение към своите собствени.

Те често се накланят към повърхностността, не непременно поради липса на душевна дълбочина, а защото това, което е най-лесно разбираемо, е удобно за всички. Малките разговори, в които участваме, моментите в асансьора и опашките в супермаркетите, са силата за Везните, които разбират, че тези кратки взаимодействия могат да променят хода на деня, вдъхвайки оптимизъм и вяра в човечеството дори в най-безнадежните моменти. Тази способност да разбират другите е също и най-голямата слабост на Везните. Често желанието им да отговорят на нуждите на всички останали, за да проявят чувство за равновесие, може да бъде самоунищожително. В опит да избягат от напрежението и конфликта, Везните могат напълно да се откажат от собствените си желания и цели. Въпреки това, Везните са прави за това, че ако никой никога не позволи на другите да печелят, няма да има печеливши въобще.

via GIPHY

Везните са кардинален знак, инициират енергията и се управляват от Венера. Отново, тази венерична енергия може да се прояви като плоска мания по външния вид, но може да въплъти и дълбокото разбиране на най-великите и абстрактни измерения на красотата - ритъм, поетика и симетрия. Везните представляват амбициозната красота и вдъхновяващият разкош. Те копнеят за справедливост дори в най-несправедливите и компрометирани системи.

Известни личности със Слънце във Везни са Ким Кардашиян, Джон Ленън, Бони Паркър (от Бони и Клайд), Серена Уилямс, Оскар Уайлд, Барбара Уолтърс и Ганди. Без значение как и какво мислим за тези лица поотделно, основите на техния успех са изградени върху работата в екип и баланса. Триумфът и скандалът биха били невъзможни без "сътрудничеството" на другите. В нашата самозаглушена интернет ера ценностите на Везните стават все по-важни за култивиране, независимо от това къде знакът попада в картата ни.

Водолей 

Хората, включително и самите Водолеи, често се объркват, че Водолеят е воден знак. А той е въздушен по всичките си характеристики; може би дори е най-ефирният и абстрактен от трите представителя на стихията. Ако Близнаците са свързани със самоидентичността, а Везните с партньорството, то Водолеят прави гигантски скок в космоса, свързан с универсалното разбиране на въздушните ценности. Водолеят е загрижен за по-голямата картина, мащабните концепции, за мечтите, но заради това рядко пребивава в будната реалност. Поради тази причина за Водолите е също толкова вероятно да участват в по-големи хуманитарни мисии, колкото и да се привличат от ежедневни и битови случвания. Тяхната ориентираност към теорията на нещата често пречи на способността им да се свързват с настоящите, належащи нужди.

Изразът "Ерата на Водолея" доминира в ню ейдж литературата. В една хипотетична Ера на Водолея всички биха били свързани помежду си от високи концепции и общи мечти. Всички бихме били готови да се примирим с универсалното, вместо да затънем в дребната, светска суета, която ни отвлича от по-голямата човешка връзка. Само времето ще покаже дали всъщност стигаме до тази Ера на Водолея, но дотогава можем да разчитаме на хората Водолеи да са проводници на тази енергия.

via GIPHY

Сатурн, планетата на реда и дисциплината, e древният управител на Водолея (в настоящето се смята, че последният въздушен знак е под егидата на Уран), правейки този знак тежък нападател и сериозен мислител. Това е фиксиран знак, което означава, че е "имунизиран" срещу външно влияние. Водолеят е уникален и специален, не защото всички не сме уникални или специални, а защото е непоклатим в защитата на тази индивидуалност.

Галилео, Роза Паркс, Боб Марли, Йоко Оно, Опра и Парис Хилтън са някои от най-известните Водолеи. Техните имена са синоними на символи, движения и епохи, а не чисто отражение на личната им идентичност. Тяхното въздействие и тяхната известност са свързани с нещо далеч по-голямо от тях самите.

More from View Sofia

Един откъс от книгата „Домът на Gucci” от Сара Фордън, от който става ясно откъде тръгват нещата

Books преди 2 години

Преди дни издателство Ciela пусна на пазара книгата на Сара Гей Фордън "Домът на Gucci. Една истинска история за убийство, лудост, блясък и алчност ” - именно тя е в основата на сценария на новия филм на Ридли Скот. Часове след премиерата, публикуваме откъс за конфликта между Родолфо Гучи и сина му Маурицио, причинен от Патриция Реджани, тогава годеница на Маурицио, която години по-късно ще се окаже поръчителката на убийството му.  

More Astro