7-те точки на перфектната бюти рутина преди лягане

7-те точки на перфектната бюти рутина преди лягане

Огледалце, огледалце на стената, коя е по-карсива на Земята - аз на сутринта или аз привечер? 

Знаете ли какво е усещането за спокоен и непрекъснат сън в продължение на осем часа? Не? Не сте сами. През изминалата година съвсем се обърка ритъмът на съня, не само нашият, а на маса народ по света, като причината е тривиална, но вярна - стрес! 

В допълнение, хоум офисът драстично промени ежедневието, позволявайки дрямката по средата на деня или прекарването на късните часове в Netflix, тъй като на следващия ден ни отнема само няколко секунди да стигнем до "офиса". Резултатът от толкова много (нежелани, вероятно) промени е, че дори когато човек успее да попадне в обятията на Морфей, сънят не е спокоен, а точно обратното.

И все пак сънят е от съществено значение, както припомня Ариана Хъфингтън в своя Ted Talk през 2011 г., за психофизичното здраве на всички, а също и за доброто състояние на кожата, тъй като нощта е времето, когато епидермисът се възстановява и регенерира. Със сигурност всеки е изпитвал безсъние поне веднъж и резултатът след събуждането веднага си личи - лицето е повехнало и изморено, до степен, че дори гримът не е в състояние да помогне.

За съжаление, лягането в леглото и изключването на светлината не винаги са достатъчни, за да се спи добре. Още повече, когато сме притеснени и напрегнати. Ето защо е важна предварителната подготовка и настройването преди сън. 7 стъпки, включващи и бюти рутината за лицето са достатъчни, за да подобрим количеството и качеството на времето, което прекарваме в леглото. Кожата ви също ще ви благодари.

Топла вана


Susanne Kaufmann е масло за баня, което отпуска духа и тялото благодарение на сместа от пачули, лавандула и иланг-иланг

След забързан ден или прекарване на много часове пред компютъра, мускулите са склонни да се натоварват. Потапянето във ваната помага да се освободи напрежението и дава сигнали на тялото, че е време за влизане в режим на релаксация. Във водата могат да бъдат разтворени магнезиеви соли, които имат отпускащи свойства или ароматизирани детокс масла. Шепа морска сол също е отлична опция.  

Правилните инструменти


Светещият метроном на Dodow хвърля син лъч светлина върху тавана. Чрез синхронизиране на дишането с ритъма на светлинната пулсация се предизвиква прогресивно чувство на умора, което благоприятства заспиването.

Пласическите тракери на съня могат да помогнат да разберем как спим, но в същото време рискуват да предизвикат контрапродуктивно безпокойство за изпълнението на задачата, което неизбежно ще ни държи будни. За предпочитане са опитите с по-малко инвазивни приспособления, като „гравитационните одеяла”. Специалните терапевтични завивки, които могат да тежат до 10 килограма и симулират налягане, стимулират производството на серотонин и мелатонин. Като алтернатива може да се изпробва метроном със светлинна система, който помага за естествено заспиване.

Ароматерапия

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.