Следва

20 дълги прически, от които нагласата ни за подстрижка отпада в този момент

7-те точки на перфектната бюти рутина преди лягане

Огледалце, огледалце на стената, коя е по-карсива на Земята - аз на сутринта или аз привечер? 

Health преди 3 години

Знаете ли какво е усещането за спокоен и непрекъснат сън в продължение на осем часа? Не? Не сте сами. През изминалата година съвсем се обърка ритъмът на съня, не само нашият, а на маса народ по света, като причината е тривиална, но вярна - стрес! 

В допълнение, хоум офисът драстично промени ежедневието, позволявайки дрямката по средата на деня или прекарването на късните часове в Netflix, тъй като на следващия ден ни отнема само няколко секунди да стигнем до "офиса". Резултатът от толкова много (нежелани, вероятно) промени е, че дори когато човек успее да попадне в обятията на Морфей, сънят не е спокоен, а точно обратното.

И все пак сънят е от съществено значение, както припомня Ариана Хъфингтън в своя Ted Talk през 2011 г., за психофизичното здраве на всички, а също и за доброто състояние на кожата, тъй като нощта е времето, когато епидермисът се възстановява и регенерира. Със сигурност всеки е изпитвал безсъние поне веднъж и резултатът след събуждането веднага си личи - лицето е повехнало и изморено, до степен, че дори гримът не е в състояние да помогне.

За съжаление, лягането в леглото и изключването на светлината не винаги са достатъчни, за да се спи добре. Още повече, когато сме притеснени и напрегнати. Ето защо е важна предварителната подготовка и настройването преди сън. 7 стъпки, включващи и бюти рутината за лицето са достатъчни, за да подобрим количеството и качеството на времето, което прекарваме в леглото. Кожата ви също ще ви благодари.

Топла вана


Susanne Kaufmann е масло за баня, което отпуска духа и тялото благодарение на сместа от пачули, лавандула и иланг-иланг

След забързан ден или прекарване на много часове пред компютъра, мускулите са склонни да се натоварват. Потапянето във ваната помага да се освободи напрежението и дава сигнали на тялото, че е време за влизане в режим на релаксация. Във водата могат да бъдат разтворени магнезиеви соли, които имат отпускащи свойства или ароматизирани детокс масла. Шепа морска сол също е отлична опция.  

Правилните инструменти


Светещият метроном на Dodow хвърля син лъч светлина върху тавана. Чрез синхронизиране на дишането с ритъма на светлинната пулсация се предизвиква прогресивно чувство на умора, което благоприятства заспиването.

Пласическите тракери на съня могат да помогнат да разберем как спим, но в същото време рискуват да предизвикат контрапродуктивно безпокойство за изпълнението на задачата, което неизбежно ще ни държи будни. За предпочитане са опитите с по-малко инвазивни приспособления, като „гравитационните одеяла”. Специалните терапевтични завивки, които могат да тежат до 10 килограма и симулират налягане, стимулират производството на серотонин и мелатонин. Като алтернатива може да се изпробва метроном със светлинна система, който помага за естествено заспиване.

Ароматерапия


Wellbeing Pod Essential Oil Diffuser от Neom, е дифузьор, оборудван с таймер и LED светлина с два различни интензитета, способни да овлажнят въздуха, докато изпаряват любимата смес от етерични масла

Обонянието е често подценявано сетиво, но изпаряването на правилните аромати във въздуха в спалнята може да има незабавен релаксиращ ефект. Електрическите дифузери са перфектни, но при тях трябва да се обръща внимание на качеството на етеричните масла, като се препоръчва да бъдат само натурални.

Осветление


Glow Light от Casper е нощна лампа, която може да подобри съня и събуждането, като модулира интензивността на излъчваната светлина според времето на деня благодарение на специални сензори, които позволяват да се използва като светлинна точка дори посред нощ 

Ако заспиването е проблем, първото нещо, което трябва да направите, за да насърчите релаксацията, е да изключите мобилния си телефон и компютъра поне час преди лягане. Вместо обичайната нощна лампа е по-добре да използвате смарт лампи, способни да изменят интензивността на светлината от събуждане до момента, в който затворим очи.

Грижа за кожата


Комплектът Power Couple на Sunday Riley съдържа серум на гликолова киселина Good Genes, идеален за ревитализиране на суха кожа, и нощното масло Moon reticulum, способно да придаде еднороден, младежки и сияен тен при събуждане

За да се събудим с отпочинало и сияйно лице е важно да се концентрираме върху употребата на правилните продукти за нощна грижа за лицето. От съществено значение е премахването на всички остатъци от грим и прилагането на специални третиращи формули върху почистената кожа.

Копринени калъфки


Калъфка за възглавница от Francine Hair Care е копринена калъфка, направена в Италия, която благодарение на специалните характеристики на скъпоценния материал носи ползи за лицето и косата

Разбира се, те са много елегантни, но преди всичко са изключително деликатни към кожата. Освен това не абсорбират влагата като памука, като по този начин предотвратяват задържането на кремовете и серумите, приложени преди заспиване, по калъфката. И накрая, благодарение на изключително гладката си текстура, коприната предотвратява триенето, което причинява възли и сухота на косата.

Билкови чайове и добавки


Органичният билков чай ​​Remedium Night n.1 от Wilden Herbals съдържа десет сашета, способни да подпомогнат съня и да подобрят качеството на нощната почивка благодарение на комбинацията от билки като слез, лайка, маточина, пасифлора, лайм и глог

Магнезият и мелатонинът са естествени съюзници, които помагат на тялото да заспи. За стимулиране на релаксацията можете да опитате и билкови чайове с успокояващи и релаксиращи свойства.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.