Следва

Ganni, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Simone Rocha X H&M: цялата колекция или 25 визии нежност

Ако H&M е мидата, Симон Роша е перлата

All fashion преди 3 години

Преди около месец H&M обявиха поредната колаборация с дизайнер на луксозен бранд и, както знаем от минали такива, се очакваше колекцията да бъде интересна и вълнуваща. Новината за сътрудничеството между fast fashion марката и Симон Роша бе сравнително изненадваща, но от кратките тийзъри през януари стана ясно, че е за добро. А след като вчера бе пуснат и lookbook-ът на колекцията, сме сигурни в това.

Вместо да изследва нови стилове и техники, Симон залага на отличителните си белези като дизайнер през годините: “Изминаха 10 години от началото на кариерата ми, така че беше хубаво да погледна назад, в архива. Усетих, че е важно да избера ключови моменти от творчеството си, които да видите и веднага да знаете, че са мои, исках да споделя моята самоличност“, споделя тя пред Vogue. 

Разглеждайки колекцията, смеем да твърдим, че Роша със сигурност знае как да се подпише върху дрехите, които проектира. Творчеството й е различно, характерно, красиво и всичко това се вижда в подрязаните бухнали ръкави, нежните перлени яки, брит-бродериите, шотландското каре и тюла, който участва почти във всяка визия. Това, което най-много очаквахме да видим обаче беше oversized посоката, както и детските и мъжки облекла, в които дизайнерката определено е нова. “Ако ще го правя, искам да го направя за всички, не само за жените“, обясни тя по-рано тази година.

Симон затвърждава идеята за домашните дрехи, преправяйки собствните си бестселъри и залагайки на устойчивото в модата. По време на пандемията голяма част от дизайнерите избират именно този мотив, когато проектират сезонни колекции, но за наш късмет за Роша това означава красиви, причудливи дрехи, които говорят романтично и са приятелски настроени към телата, върху които попадат. Ние сме за - по-добре от поредния анцуг. От 11 март пазаруваме в онлайн и магазините на H&M, а колекцията разглеждаме горе в галерията.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 21 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.