Следва

Lunchtime shopping: 28 Свети Валентински комплекта бельо, с които нещата изглеждат повече от добре

Ganni, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Fall 2021

All fashion преди 3 години

Креативният директор на датската марка Ganni - Дите Рефструп, израства в малко градче, за което признава по-късно, че единственият източник на креативност е била MTV. "Нямаше списания, обаче имаше MTV. Прозорецът ми към света беше Мадона", казва тя в интервю през 2019-та. Рефструп е изключителен музикален фен и възприема музиката не само като подход към себеизграждане, но и като най-добрия начин да се обедини и вдъхнови обществото. В пандемията, Дите се връща ударно към хитовете от 90-те, които бележат младостта й, и понеже опцията концерт е невъзможна в този момент, тя и и съпругът й Николай, основателят на Ganni, правят шоуто сами.


Дите Рефструп

Дигиталният им опит, "Love Forever," не е поредното видео с танцуващи на палави парчета модели. Той включва истински изпълнения от Zsela, Deb Never и Coco O., и е достъпен в каналите на марката в YouTube и Instagram. След цяла година виртуални шоута, продължава да ни е странно, че този тип промоции работят, но това е факт. Особено в случая с Ganni, чиито ценители са предимно млади модерни хора, едно такова представяне със сигурност гарантира интерес и продажби, вероятно доста повече от традиционния подход с твърде режисирани ревюта или съзерцателни модни филми. Всеки би се радвал да открие нова музика, докато разглежда новото от фаворитния си бранд, особено ако е под 40.

В този ред на мисли, Рефструп казва, че се е опитала да си представи какво носят артистите на сцената - дрехи с незабавно въздействие, фотогенични и ефектни. В Zoom разговор, тя набляга особено на сакото в силно изумрудено зелено, шегувайки се, че това е точният нюанс на жабока Кърмит както и на няколкото бляскави акцента - като метализираното деним елече и съответни панталони с широк крачол. Освен това, в характерната за Ganni стилистика откриваме прави рокли, обемни сака, силно подчертани яки, всичко това смесено в нови, нестандартни пропорции и от най-разнообразни платове.

Голяма част от новата колекция е в традиционния #GanniGirl стил, което е разбираемо и целено - все пак моментът не е оптималният за пределни рискове. Точно както в любимите хитове на Дите от 80-те и 90-те, дрехите са направени така, че да носят приятна радост от притежанието и носенето им, като леко намигат към бъдещето, богато на по-добри дни. "Чувството, че не сме сами в света, е водещото в тази колекция. Тя е изтъкана от оптимизъм", казва дизайнерката.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 9 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.