Следва

Lunchtime shopping: 28 Свети Валентински комплекта бельо, с които нещата изглеждат повече от добре

Ganni, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Fall 2021

All fashion преди 3 години

Креативният директор на датската марка Ganni - Дите Рефструп, израства в малко градче, за което признава по-късно, че единственият източник на креативност е била MTV. "Нямаше списания, обаче имаше MTV. Прозорецът ми към света беше Мадона", казва тя в интервю през 2019-та. Рефструп е изключителен музикален фен и възприема музиката не само като подход към себеизграждане, но и като най-добрия начин да се обедини и вдъхнови обществото. В пандемията, Дите се връща ударно към хитовете от 90-те, които бележат младостта й, и понеже опцията концерт е невъзможна в този момент, тя и и съпругът й Николай, основателят на Ganni, правят шоуто сами.


Дите Рефструп

Дигиталният им опит, "Love Forever," не е поредното видео с танцуващи на палави парчета модели. Той включва истински изпълнения от Zsela, Deb Never и Coco O., и е достъпен в каналите на марката в YouTube и Instagram. След цяла година виртуални шоута, продължава да ни е странно, че този тип промоции работят, но това е факт. Особено в случая с Ganni, чиито ценители са предимно млади модерни хора, едно такова представяне със сигурност гарантира интерес и продажби, вероятно доста повече от традиционния подход с твърде режисирани ревюта или съзерцателни модни филми. Всеки би се радвал да открие нова музика, докато разглежда новото от фаворитния си бранд, особено ако е под 40.

В този ред на мисли, Рефструп казва, че се е опитала да си представи какво носят артистите на сцената - дрехи с незабавно въздействие, фотогенични и ефектни. В Zoom разговор, тя набляга особено на сакото в силно изумрудено зелено, шегувайки се, че това е точният нюанс на жабока Кърмит както и на няколкото бляскави акцента - като метализираното деним елече и съответни панталони с широк крачол. Освен това, в характерната за Ganni стилистика откриваме прави рокли, обемни сака, силно подчертани яки, всичко това смесено в нови, нестандартни пропорции и от най-разнообразни платове.

Голяма част от новата колекция е в традиционния #GanniGirl стил, което е разбираемо и целено - все пак моментът не е оптималният за пределни рискове. Точно както в любимите хитове на Дите от 80-те и 90-те, дрехите са направени така, че да носят приятна радост от притежанието и носенето им, като леко намигат към бъдещето, богато на по-добри дни. "Чувството, че не сме сами в света, е водещото в тази колекция. Тя е изтъкана от оптимизъм", казва дизайнерката.

More All fashion