Следва

Нова тематична седмица във ViewSofia. Здравословно хранене и начин на живот

Най-добрите блогове за дизайн в интернет

Както сигурно вече сте забелязали, през изминалите месеци във ViewSofia малко по малко се промъкна един нов...

All About Life преди 14 години

Както сигурно вече сте забелязали, през изминалите месеци във ViewSofia малко по малко се промъкна един нов раздел – Eco&Design.

Като всяка голяма европейска столица София се нуждае от журналистика и критика на подобна тематика, каквито за жалост или почти няма, или трудно се намират. Р

азбира се вече може да се похвалим с българското Abitare, Sofia Architecture Week и Sofia Design Week, но извън тях българинът не мисли много за дизайн. Затова ви представяме 8 интернационални блогове за архитектура, дизайн и концептуално изкуство.

Целта ни е да разширим кръгозора ви, да ви заинтересуваме и може би дори да се вдъхновите достатъчно, за да започнете свой дизайн блог... Защо не?

1. Dezeen – блог номер 1 за свръхмодерни дизайнерски и архитектурни проекти. С нов материал по 5-6 пъти дневно, Dezeen определено е мястото за дневната ви доза креативност.



Освен това тук можете да намерите дизайнерски репортаж от мястото на събитието – като например London Design Festival или Venice Architecture Biennale.
http://www.dezeen.com/

2. Designboom – както си личи от името, това е блог предимно за дизайн, но тук-таме се промъкват и особено интересни архитектурни проекти, фотография, и дори кратки филми.



В рубриката Daily coverage ще намерите поне 10 нови и цветни идеи, които да украсят представите ви за чуждестранния дизайн.
http://www.designboom.com/eng/index.xtml

3. Gestalten е едно от най-добрите издателства на книги за дизайн и архитектура. На сайта им ще намерите много имена и проекти, които трудно ще намерите другаде.



Може би най-приятната част е разделът Motion, където можете да намерите безброй видео интервюта с артисти, архитекти, музиканти и дизайнери, които представят работата си за по-малко от 5 минути.
http://www.gestalten.com/

4. MocoLoco следва формáта на първите две в списъка, но фокусът му е предимно на отделни продукти, които можете да разгледате в по-голям детайл.



http://mocoloco.com/

5. Designspotter – името го описва идеално! Този блог публикува предимно прототипи от интернационални дизайнери и дори ученици.



Най-интересен е банера, на който пише “Submit your project!” Какво чакате?
http://www.designspotter.com/

6. Dexigner служи предимно като централен хъб на онлайн дизайн обществото. Новините не се обновяват толкова често, колкото останалите блогове, но важното на Dexigner, е че тук може да намерите списък на почти всички течащи и предстоящи интернационални дизайн състезания.



Ако сте пълни със страхотни дизайнерски идеи, трябва да участвате в състезания и това е мястото за вас!
http://www.dexigner.com/

7. CurvedWhite
е блог за (почти) всичко.



Тук фокусът е единствено върху креативността, независимо от това в какъв формат идва – архитектура, фотография, графичен дизайн, мода и т.н.

Това е много добра възможност да откриете страхотни сайтове на още по-страхотни хора и да се запознаете с концептуалните изкуства.
http://curvedwhite.com/

8. suckerPUNCH e място за радикални и дори стряскащи новини от фронтовата линия на дизайна във всичките му форми.



Тук можете да намерите всичко от NASA снимки на марсиански пясъчни бури, през рокли на Versace, до най-добрия архитектурен проект на студентите от Architectural Association в Лондон.
http://www.suckerpunchdaily.com/
 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 3 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 3 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.