Следва

Най-емблематичните модни моменти на Джен Анистън по повод ЧРД 52

Говори ми за ЛЮБОВ, Крис Захариев

Приятно гмуркане в нежно-приключенските думи на едно момче... 

Love преди 3 години

И тази година, както всяка друга, през февруари говорим за Любов! Защото темата е красива, вечна като живота, по-силна от всичко.

Разговаряме по тази вечна тема с 6-ма красиви хора - пет мъже (първи бе Реми, втори Пейчо Кънев) и една дама. За осъществяването на проекта ни помогна Huawei, чиято гама аудио продукти е най-добрият проводник за всяко любовно послание, а хората, с които си говорим за Любов, са по-искрени, по-верни на себе си, по-откровени и по-вълшебни отвсякога.

Третият ни разговор е с Крис Захариев, младия влогър и режисьор, ютюбър от 6 години, който се различава с вдъхновяващи словесни и визуални послания. Крис създава уеб-сериала "Да Се Изгубиш Нарочно", документално приключение сред най-затънтените селца в България, за който печели наградата "Будител На Годината" през 2018-та, както и наградата "Най-вдъхновяваща личност" от TOYP Bulgaria през 2019-та. През 2020-та година е номиниран и печели престижната наградата "Стоян Камбарев: Полет в изкуството" за своите късометражни филми и онлайн проекти, а през септември миналата година представлява България като част от младежкото жури на международния Кинофестивал във Венеция. Обича залезите, БДЖ и неразказаните истории. Вярва, че младите хора са бъдещето на България и е готов да докаже, че съществува креативно решение на всеки проблем.

View Sofia: Къде любовта е по-красива, смайваща и възможна - във филмите или в реалността?
Крис Захариев:
Колкото умело и красиво да е разказана любовта във филмите, със сигурност нищо не може да се сравни с реалността, с тази любов, която можеш да прегърнеш, след като филмът свърши.

V.S.: А любовта към филмите, музиката, книгите, работата, дестинациите може ли да е така силна, както към хората?
К. З.: За жалост може... Или за щастие... Не съм сигурен. Може би към хората е любов, към всичко останало е страст... която, вярвам, също е важна. Защо ще пътуваш някъде, ако не копнееш да видиш новите хоризонти там? Защо ще се скъсваш от работа, ако не си страстен за това, което правиш?

V.S.: Кажи ни по едно-две от тези неща, които, според теб, са достойни за обичане?
К. З.:
Изгрев в родопско село, мурсалски чай и свежестта на новия шанс.

V.S.: А 5-те най-любими твои любовни песни?
К.З.:
 Веднага: Stevie Wonder - "Isn't she lovely?", JADEN - "Summertime in Paris", The Lumineers - "Stubborn Love", Ангел Ковачев - "Вълни", ЖЛЪЧ - "Любов".

V.S.: Нещо, което си чул, прочел или просто знаеш, без да помниш откъде, което си напомняш, когато имаш нужда от любов?
К. З.:
Открих, че се случва някакво красиво чудо, когато, напук на нуждата, решиш да даваш това, от което се нуждаеш. Когато имаш нужда от любов - да даваш любов. Когато имаш нужда от приятел, да намериш човек, на когото ти да бъдеш верен приятел. Когато имаш нужда от помощ, да помагаш първо ти. Правиш го и изведнъж, докато се обърнеш, се чувстваш обратно цял.

V.S.: Любовта винаги небесна и възвишена ли е, или е нещо рисково и тъмно, или пък е някaк порочно-непорочна смес от двете?
К. З.:
Любовта със сигурност е риск и в това според мен се крие красотата. Когато рискуваме в живота, сме истински живи.

V.S.: Дълготърпелива ли е тя?
К. З.
: Освен че търпи дълго, тя е и "милостива, любовта не завижда, любовта не се превъзнася, не се гордее... всичко премълчава, на всичко вярва, на всичко се надява, всичко търпи. Любовта никога не преминава" се казва в един от любимите ми стихове от Библията.

V.S.: На база своя любовен опит, дай един неизменно ценен съвет.
К. З.:
Не знам с моите 22 години колко неизменно ценни съвети за любовта мога да дам, но нещо, което може би трябва да си припомняме често, е да се научим да прощаваме толкова лесно, колкото да казваме "обичам те."

V.S.: Ако "Сега е всичко", "Любовта е..."?
К. З.:
Tук.

V.S.: Щастието любов ли е и любовта щастие ли е?
К. З.:
Да и да!

V.S.: Димитър Димов казва, че "ако ревността, изправена пред свършени факти, не ни убива или кара да убиваме, съмнението е жесток и подъл мъчител, който изтезава отдалеч”. Кое е "пагубното” според теб - ревността или невярата?
К. З.:
Ревността сякаш е ограничена да скача от случка на случка. Временна е. Докато невярата ми звучи като състояние на сърцето, което определено е по-"пагубното".

V.S.:А има ли как някое от тях да е двигател, а не котва за процъфтяваща или дълготрайна любов?
К. З.:
Не и не.

V.S.: Нещо по-абстрактно: какъв цвят, вкус, мирис има тя?
К. З.:
Жълт пролетен мирис на лале.

V.S.: В какъв човек не би се влюбил никога? Кое е гадно в любовта?
К. З.:
Амиии, май не вярвам, че противоположностите се привличат. Така че май не бих се влюбил в момиче, пълна противоположност на мен. Ама пък кой съм аз да кажа. Всичко е възможно. А относно гадното в любовта - със сигурност разстоянието.

V.S.: Любовта минава ли през технологиите - можем ли да се обичаме през лаптопа, да си говорим нощем през слушалките или очилата, да си пишем "обичам те” в чат, вместо на лепящи се бележки, и пак да е "същото"?
К. З.:
И мен 22 години вече ме мъчи този въпрос... Може, с успех при това, но все пак  бледнее пред истинското.

V.S.: Имаш ли любовен идеал, фантазия, мечта, представа? Как изглежда за теб съвършеното и автентично любовно бъдеще?
К. З.:
Наскоро прочетох книгата на Фелини - "Да направиш филм", където Маестрото говори за всичко друго освен за как "да направиш филм". По повод съвършените представи той казва нещо много красиво: "Идеалите и съвършенството прикриват действителността. Няма нищо идеално, нищо съвършено. Няма идеална жена, идеално място, идеална ситуация. Всичко зависи от това да се научим да живеем с проблемите си."

V.S.: Аз съм любовно произведение - какъв е жанрът ми, стилът ми, посланието ми?
К. З.:
Ти си една от тези акустични песни, които слушаш на отворен прозорец през лятото. Косата ти се вее, а сърцето ти се усмихва.

V.S.: Познаваме те, знаем, че си по-свеж от краставичка и достатъчно смел да носиш ярко червени чорапи с бели кецки и да се снимаш на най-високото място, което ти е в полезрението. Толкова смел ли си и в любовта, готов ли си винаги за нея, както си готов за всяко приключение?
К. З.:
Аз не бих се нарекъл смел. Това е нещо, което се надявам другите могат да кажат за мен. Но определено рискувам във всичко. От друга страна, наречи ме старомоден, но когато става въпрос за взаимоотношения съм предпазлив. Не искам да разочаровам или нараня другия човек. А дали съм готов за любовта... че тя кога те хваща подготвен? :)

Крис, не знаем с кого, но страшно усмихнат, говори по разпознаваемия от пръв поглед Huawei Mate40 Pro, пише от Matebook X Pro, а на ръката му е Watch GT 2 Pro

Благодарим за гостоприемството на невероятно красивия шоурум Elegant Living на бул. "Васил Левски" 15-17.

More Love