Следва

Десетте най-красиви пухкави дами в БГ ефира

25 Шопинг дестинации в Лондон, които приютяват най-добрите в модата

Репутацията на Лондон като шопинг столица продължава да вдъхновява...
 

Shopping преди 14 години

Репутацията на Лондон като шопинг столица продължава да вдъхновява с все по-големия брой фантастични магазини, които ти се иска непрекъснато да посещаваш. За да отпразнуваме 25-тата годишнина на Лондонската седмица на модата ще ти представим и 25-те мултибрандови магазина в Лондон, които задължително трябва да посетиш, ако си се запътил натам.

Още повече, че седмицата на модата в Лондон през февруари наближава.

À La Mode – Намира се в района на Knightsbridge, 10 Symons Street.
От години бутикът се слави с подкрепата на британските дизайнери. Този сезон там можеш да намериш предложения на Kinder Aggugini, Peter Pilotto, Erdem, Bella Freud, Queene и Belle Cashmere, както и плетивата на Alex Gore Browne. За пролят-лято 2010 À La Mode е на път да осъществи колаборация с всичките си дизайнери, за създаването на изключителни неща. Нямаме търпение да го видим.

B Store – Намира се в района на Mayfair/St. James's, 24a Savile Row, London.
Там винаги ще намериш някое ново име сред страхотния списък от дизайнери, а освен това витрините му са като малка арт галерия. До скоро там бяха изложени нещата на Елза Тиърни и Раймънд Бертхолд.

Browns - Намира се в района нa Централен Лондон, 23-27 South Molton Street.
Собственикът на Browns, г-н Бурщайн подкрепя дизайнери от Джон Галиано до покойния вече Алекзандър Маккуин и обикновено е първият, който купува колекциите на Christopher Kane, Gareth Pugh и Marios Schwab. През септември той отвори и нова VIP зала.



The Convenience Store - Намира се в района нa Notting Hill, 1a Hazelwood Tower, Golborne Gardens.
Висша мода, съхранявана на няколко етажа. Тук ще откриеш неща на Hannah Marshall, Clare Tough, Rick Owens и много други. Освен това си струва да го посещаваш често: под тезгяха нещата се пазят за лоялни клиенти.

The Cross
– Намира се в района нa Notting Hill, 141 Portland Road.
Ръчно подбрана мода, обзавеждане за дома и лайфстайл продукти се събират в малко магазинче на една от най-красивите лондонски улици. The Cross е пълен с вдъхновяващи идеи за подаръци, а скоро ще можеш да пазаруваш от него и онлайн.

Debenhams – Намира се в района на западен Лондон, 334-348 Oxford Street.
Като иноватор в дизайнерските колаборации, Debenhams предлага достъп до големи имена на малки цени. Тук ще намериш парченца от Julien Macdonald, Jasper Conran, Betty Jackson и John Rocha, дори Matthew Williamson е лесно постижим.



Dover Street Market
– Намира се в района на Mayfair / St. James's, 17-18 Dover Street.
Списъкът от креативните му колаборации включва Tim Walker за Peter Jensen и Nicholas Kirkwood за Rodarte. Заедно с това можеш да посетиш и реновирания му подземен етаж, където ще намериш книгите IDEA на Анжела Хилс, винтидж книги и списания.

Feathers - Намира се в района нa Notting Hill, 176 Westbourne Grove.
Това е новият дом на Markus Lupfer. Веднага отивай там, защото нещата му се разпродават като топъл хляб. Във Feathers ще намериш и аксесоари от колекцията бижута на Ugo Cacciatori.

Fenwick – Намира се в района на централен Лондон, 63 New Bond Street.
Умен подбор от неизвестни лейбъли, които ако откриеш веднъж, няма да изоставиш никога повече. Провери Iro и Sandro за старт.



Harrods – Намира се в района на Knightsbridge, 87-135 Brompton Road.
Това е новото бляскаво място на международните модни къщи Chloé, Balenciaga, Jasmine di Milo, Bottega Veneta, Lanvin, Givenchy и J Mendel. А и е домът на първия бутик RM в света.

Harvey Nichols – Намира се в района на Knightsbridge, 109 - 125 Knightsbridge.
Ако още не си го посетил, потопи се в лукс в първия магазин на Zagliani. Също в списъка за задължително посещение добави новия винтидж бутик с неща на Elio Ferraro, линията обувки на Christopher Kane за Versus и отварящия тази пролет нов четириетажен магазин, посветен на съвременната мода.

House Of Fraser - Намира се района на централен Лондон, 318 Oxford Street.
Някогашният собственик на Harrods стой гордо сред британските висше общество от 1849. Ще намериш голям избор от мода, интериорни решения и продукти за красота.



Hoxton Boutique – Намира се района на източен Лондон, 2 Hoxton Street.
Магазина отвори с намерението да съхранява само най-уникалните и креативни дизайнери от цял свят. Той продължава да стои на тази своя позиция с марки като Brunns Bazaar, Marimekko, Nanso, Kloset, Dr Denim и Alessa. За да запълни всякакви дупки по гардероба ти, бе създаден и интериорен лейбъл наречен +HOBO+.

Jeanette’s
– Намира се в района на N/A, 64-66 Redchurch Street.
Джеймс Мей отвори своя магазин в източен Лондон миналото лято с марки като Louise Gray, Kim Jones, Christopher Kane и Richard Nicoll – и му се очертават добри времена.

Joseph
– Намира се в района на Notting Hill, 236 Westbourne Grove.
Интериорът е по дизайн на Раед Абилама и помещава имена като Alaia, Alexander Wang, Balmain и Charlotte Olympia – достатъчно причини да го посетиш!



Kabiri – Намира се в района на Marylebone, 37 Marylebone High Street.
Тук се събират на едно място най-големите имена сред бижутата. Основателката Натали Кабири обикаля цял свят, събирайки нови и вълнуващи предмети в добавка на утвърдените имена. Последният й приятел - Vincete Gracia.

Koh Samui – Намира се в района на Covent Garden, 65-67 Monmouth Street.
Бутикът умно е събрал имена от висшата мода, заедно с ъндърграунд улично облекло и винтидж. Ако не заради еклектичния микс, посети го, за да откриеш нови имена, съмняваме се да си чувал за всяко от имената в него.

Kokon To Zai – Намира се в района на Soho, 57 Greek Street.
Ексцентричен, готин моден бутик в средата на оживения Soho, а продавачите в него, винаги могат да те заредят със свежи, стилни идеи.



Liberty – Намира се в района на централен Лондон, Regent Street.
В Liberty ще намериш голям и еклектичен избор от всякакви неща - от дизайнерски ръкавели до очила.

Library – Намира се в района на Knightsbridge, 268 Brompton Road.
Един от най-добрите подбори на деним, плетива и аксесоари по вкуса на Alexander McQueen, Comme des Garçons и Martin Margiela, заедно със страхотна селекция от стилни книги.

Matches – Намира се в района на Notting Hill, 60-64 Ledbury Road.
Намери уникати на Peter Pilotto, Julien Macdonald и Sophia Kokosalaki, последната отпразнува и 10-та годишнина този сезон.



Sefton – Намира се в района на Islington, 271 Upper Street.
Малката оригинална независима модна империя на Islington. Там ще намериш дамски облекла от едната страна на улицата и мъжки от другата. Тук подкрепят британската мода от отварянето на магазина през 1999 и продължават и до днес представяйки имена като Vivienne Westwood, Poltock & Walsh, Markus Lupfer, Luella, Eley Kishimoto и други.

Selfridges – Намира се в района на централен Лондон, 400 Oxford Street.
Готино място, събиращо магазини, ателиета, „стена на денима” и бутиците на Alexander Wang, Anglomania и Helmut Lang.

The Shop At Bluebird – Намира се в района на Chelsea, 350 King’s Road.
Има супер селекция от дизайнери и страхотен интериор. Задължително е просто!

Start – Намира се в района на източен Лондон, 42 Rivington Street.
Може би най-доброто място за пазаруване в Лондон. 

More Shopping