Следва

Victoria Beckham, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Vetements, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Ад-Чистилище-Рай, почти като при Данте 

All fashion преди 3 години

Taзи Vetements колекция е чудовищна. Чудовищна не просто с визуално послание, а с (всъщност добре дошлите) 165 визии общо. Ако колекциите можеха да говорят, тази щеше да каже: "Добре дошли в ада, с любезното съдействие на Гвасалия."

В Zoom разговор директно от Цюрих, Гвасалия наистина казва: "Фонът, от който са обгърнати моделите, в тази колекция на Vetements е общо отражение на "ада, който всички ние преживяваме“.

Вече осем години като утвърдена марка Vetements има подривна репутация, нужна и допринасяща за 4-те милиона последователи в Инстаграм. Гвасалия предлага концептуален отговор на въпроса, който всички преживяваме всеки ден - "Как да се справим с пандемията и всичките й детайли?, организиран в променящия се фон на колекцията: "Първо виждаме ад. След това се озоваваме на земята, осеяна с дъги. И след това има рай."

Всичко е доста готик и доста хубаво. Виждаме толкова много неща, но предимно погледа ни спират жени с гигантски подплънки на раменета, мини поли и ботуши на бедрото и мъже в прекрасни шиени палта и "мърляви" дънки. Всичко това, разбира се, е позната територия на Vetements и определено сме ready-to-wear it!

Трицифреното число от визии е в галерията ни горе, а тук добавяме детайли, защото и дяволското, и ангелското при Vetements се крие в тях:

More All fashion