Следва

Victoria Beckham, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Vetements, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Ад-Чистилище-Рай, почти като при Данте 

All fashion преди 3 години

Taзи Vetements колекция е чудовищна. Чудовищна не просто с визуално послание, а с (всъщност добре дошлите) 165 визии общо. Ако колекциите можеха да говорят, тази щеше да каже: "Добре дошли в ада, с любезното съдействие на Гвасалия."

В Zoom разговор директно от Цюрих, Гвасалия наистина казва: "Фонът, от който са обгърнати моделите, в тази колекция на Vetements е общо отражение на "ада, който всички ние преживяваме“.

Вече осем години като утвърдена марка Vetements има подривна репутация, нужна и допринасяща за 4-те милиона последователи в Инстаграм. Гвасалия предлага концептуален отговор на въпроса, който всички преживяваме всеки ден - "Как да се справим с пандемията и всичките й детайли?, организиран в променящия се фон на колекцията: "Първо виждаме ад. След това се озоваваме на земята, осеяна с дъги. И след това има рай."

Всичко е доста готик и доста хубаво. Виждаме толкова много неща, но предимно погледа ни спират жени с гигантски подплънки на раменета, мини поли и ботуши на бедрото и мъже в прекрасни шиени палта и "мърляви" дънки. Всичко това, разбира се, е позната територия на Vetements и определено сме ready-to-wear it!

Трицифреното число от визии е в галерията ни горе, а тук добавяме детайли, защото и дяволското, и ангелското при Vetements се крие в тях:

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 10 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.