Beauty Starter: Бар Рафаели, прекрасната майка на три деца, без грим и преструвки

Beauty Starter: Бар Рафаели, прекрасната майка на три деца, без грим и преструвки

Тя е най-известният израелски модел. Днес в интимен разговор за баланса, тайните на красотата и чувството за щастие 

 

Рафаeли е най-популярната (и най-високоплатена) мацка в модата с израелски произход. Светът заговаря за нея в средата на 2000-те, когато красавицата за известно време е гадже на Леонардо ди Каприо. Бар е въплащениe на идеалното: усмихната, светлокоса, с разкошна тънка фигура. В архива й са повече от сто корици на луксозни издания, стотици рекламни кампании и вероятно хиляди дефилета. Днес тя е на 35, щастливо омъжена, и продължава да работи, което съвместява с най-важното занятие - майчинството. Госпожа Рафаели има три деца, най-малкото от които току-що навърши година.


Тренч и пуловер от памук, всичко Nili Lotan; памучни бикини Intimissimi

Разговорът с Бар е като персонална тренинг-сесия за постигане на щастие, баланс и себеприемане. Срещата е в Zoom, а колегите от Vogue, които я интервюират, завиждат на топлината, излъчвана от кадрите по време на включването на Рафаели от Тел Авив, защото там климатът е прекрасен, а слънцето - щедро. Моделът носи бяла тениска, джинси, пусната коса, нито грам макиаж. Очевиден е стремежът към естественост и опростяване, към човещина и естественост - в снимките няма и намек за преувеличение или маскиране, напротив, всичко изглежда сякаш проследяваме съвсем ежедневния живот на Бар. Особената атмосфера на кадрите се подсилва от факта, че са направени от отдавнашния приятел на модела - Саймън Елмалем. Той има достатъчно силна кариера като стилист, но и зад камерата се справя удивително перфектно, макар че, по собствените му признания, това е съвсем новооткрит негов талант. "Беше прекрасен ден. Толкова топъл, сякаш не е зима, - припомня си Рафаели. Саймън изведнъж предложи: Хайде да поснимаме малко". Отправят се към дома на свой стар общ приятел-колекционер, Саймън поръчва необходимите му модни дрехи, Бар взима неща от своя гардероб. Започва страхотно приятелско, но и професионално забавление с прекрасен резултат - в микса между лични вещи и висока мода от подиума с още неотстранени етикети струи неподражаем чар. 


Вълнен блейзър Saint Laurent; памучен суичър Sporty and Rich; памучни бикини Intimissimi; маратонки adidas; вълнени чорапи Calvin Klein

Настроението в снимките задават не само дрехите. "Раждането на третото дете много повлия на самочувствието ми, - споделя Бар. - Чувствам се много по-комфортно и уверено, макар че светът наоколо е полудял, втрисан от катаклизми". Два месеца след като Рафаели ражда бебето, Давид Езра, започва карантината. Най-голямата й дъщеря е на три и половина, средната - на току що навършени две. Помощници, освен съпруга, няма. Двамата заедно приготвят храната за семейството, гледат бебето, забавляват по-големите деца, стерилизират шишета, сменят памперси, къпят децата, чистят и подреждат, а през нощта- стават по ред с малкия. "Най-важното беше да не пропуснем да вземем по един душ в суматохата", смее се Бар.

Дори и при този график обаче тя тренира всеки ден. Не заради красотата, а заради усещанията, които й носи спортът. "Той изпълва с щастие, - признава Бар. - Чувствам се много по-енергична, ако посветя на фитнеса един час на ден". Тя обявява на мъжа и децата: "Не ме безпокойте!" и тренира. Чувството на следващия ден след тренировката, когато усещаш всеки мускул по тялото си, и едорфините, които се произвеждат при заниманието със спорт, - именно те са, които ви мотивират да продължите. Бар е зависима от тренировките, но не крие, че ако й се налагаше да се занимава само заради физическата си форма, надали щеше да издържи повече от няколко месеца. "Харесва ми да изглеждам добре, но преди всичко ми харесва да се чувствам добре", споделя красавицата. 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.