Следва

Вината за едно загинало дете е обща, отговорността - не

Кои са и как изглеждат 28-те претендента за нов английски крал?

Логично преброяване на родата, след като на 9 февруари 2021 се роди първото дете на принцеса Южени, с което мигновено изместни останалите с едно място назад... 

 

Celebrities преди 3 години

Темата за онаследяването е вечна колкото света, често драматична, понякога несправедлива, друг път - напълно логична. Когато нещата опират до най-апетитния престол в света - британския, нещата стават дори по-изострени. Семейството е многобройно, освен динамично и интересно, в него непрекъснато нещо се случва - някои напускат, други се опитват да се приобщят, а филмите по неговия преинтересен живот не просто се роят, а се превръщат директно в класики.


Royal family 2021 edition: чакани бебета и звездни юбилеи в живота на Кралското семейство


Дъщерята на херцога и херцогинята на Кеймбридж, например, е едва на 5 години, но вече влезе в историята - принцеса Шарлот е първата наследница в семейство Уиндзор, която запази четвъртото си място в реда за унаследяване на трона, независимо от раждането на брат й. Ако Луи Кембриджски се беше родил, да речем, десет години по-рано, той спокойно (и законно!) щеше да изместни сестра си. Шарлот е първото момиче, с чието рождение тази чудовищна несправедливост остава в миналото. 

Промяната става възможна благодарение на изменение в най-важния във Великобритания Акт за престолонаследяването, приет през 1701 година. През 2013 година, когато принц Уилям и Кейт Мидълтън очакваха първото си дете, правителството на страната реши да приключи с дискриминацията, като, в случай, че в семейството на херцогозите се роди дъщеря, да й се даде правото да стане Кралица на Великобритания. Да се изпита справедливостта на закона стана възможно през 2015 година, когато на бял свят се появи принцесата на Кеймбридж. Любопитното е, че тези промени не касаят останалите жени в кралското семейство, родени до 2013-та.  Например, принцеса Анна все още заема позиция след по-младите си братя - Андрю и Едуард (и техните потомци), а голямата дъщеря на графа и графинята на Уесекс - лейди Луиза Уиндзор - след своя по-малък брат Джеймс.

Как се разпределиха местата в списъка за унаследяване на британския престол след раждането на първото дете на принцеса Южени - разглеждаме в галерията. 

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.