Следва

60 цитата за коронавируса, които показват, че за хората чашата винаги ще е наполовина пълна

Вината за едно загинало дете е обща, отговорността - не

От вчера, от момента, в който чухме за нещастието, сполетяло едно българско дете, съответно семейството му, и съответно нацията, очакваме някой с достойнство и морал да поеме вината за това

All About Life преди 3 години

Унизителното прехвърляне на отговорност между ЧЕЗ, Столична община, УМБАЛ "Свети Иван Рилски" и пр., ни стяга за гърлото от денонощие и нещо, по-лошото е, че не виждаме никаква светлина в тунела.

Не коментираме унизителните заглавия при някои колеги, в контекста на "виновната" мокра обувка на момчето, не коментираме и абсурда от подобен случай в 2021-ва година, в една европейска столица, в нейния широк център, в средата на един неделен февруарски ден.

Но фактът, че нито един чиновник, бил той от ЧЕЗ, Общината, Министерството на регионалното развитие и благоустройството или който още в тази редица следва да се нареди, не излезе и не каза: СЪЖАЛЯВАМ безкрайно, аз и поверената ми институция Х, и затова, без да мога да върна детето, подавам оставка, защото ме е срам и ме боли..., е безкрупулно и гадно.

Сещате ли се колко души са пресекли на същия този светофар вчера, онзи ден, днес, утре и вдругиден... Или на следващия светофар вдясно, или на онзи в другия квартал. Колко деца се опират ежедневно на стълбове в София и стъпват върху отвратителните неукрепени шахти, не защото не сме им говорили като родители, че е важно да се пазят, а защото са деца. Сещате ли се, че никой не е застрахован в тази тъпа система, в която никой не отговаря за нищо, няма силица да излезе и да се нагърби с отговорност, крие се като невестулка и вечно е на принципа "не е в нашите компетенции и/или отговорности", да пресече улицата, отивайки с татко си/детето/жената/приятел, закъдето е тръгнал, и просто да бъде "намерен в безпомощно състояние..."

Много ни е мъчно, поднасяме искрените си съболезнования на семейството на детето и се молим да не се случва на друг! А дотогава, без да е в стила ни искането на оставки, но тук става въпрос за живот и смърт, вие ли, госпожо Фандъкова или ресорният кмет?

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.