Следва

Убийствена pixie прическа: Дженифър Лопес за Allure

Учените са единодушни: заспиваме най-бързо с чорапи!

С чорапи заспиването не е проблем, а решение на всички проблеми 

Health преди 3 години

Идеята да спим с чорапи (или всъщност мисълта някой друг да го прави) е отблъскваща за някои хора, но този TikTok пост има силата да ни накара на секундата да извадим чифт от чекмеджето и да легнем да поспим. Видео, обясняващо предимствата на съня с чорапи, е споделено от @Doctorjesss, доктор Джес Андраде и в момента има 2,5 милиона харесвания и над 180 000 споделяния. 

@doctorjesss

I wear socks to bed so don’t come at me im not weird

original sound - PresleyWalker

"Носенето на чорапи прави краката ни топли, което отваря кръвоносните съдове и така тялото се охлажда“, обяснява д-р Джес. "Когато тялото е с понижена температура, мозъкът се отпуска, "тълкува" това като време за лягане." Резултатът е, че хората, които носят чорапи нощем, заспиват по-бързо от тези, които не го правят. 

Смята се, че носенето на топли чорапи нощем е подобно на физиологичните (и предизвикващи съня) ефекти от горещата вана и има и многобройни изследвания, които подкрепят това твърдене. Проучване от 2007-ма година на Холандския институт по неврология установява, че хората, които спят с чорапи, наистина заспиват по-бързо. Междувременно други изследвания показват, че стоплянето на краката насърчава по-бързото начало на съня в резултат на еволюционна реакция.

Току-що всички в редакцията признахме едни пред други, че спим с чорапи и моментално спретваме един минишопинг, така че ето кои са чорапките, които си взимаме веднага:

 Socksss, 58лв

Johnstons of Elign, 78лв

More Joy by Christopher Kane, 37лв

Balenciaga, 176лв

Miu Miu, 880лв 

Natasha Zinko, 142лв за 3 броя

Gucci, 195лв

Prada, 234лв

 

Calvin Klein, 15лв

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.