Следва

Всичко е луна, даже и шапката ни

Лунна походка: Jimmy Choo X Marine Serre

Бъди Луната в нечия нощ (като тези обувки) 

All fashion преди 3 години

Полумесецът на Marine Serre се превърна в символ на Gen Z - разпръснат по научнофантастични бодита тип втора кожа, топове и чорапогащници, одобрени от звезди като Дуа Липа, Розалия и Бионсе, незабавно разпознаваемият модел на Serre издига дизайнера до култов статус. А полумесецът вече е и на обувки! 

Колаборацията на Jimmy Choo и Marine Serre е факт. Сандра Чой, креативният директор на Jimmy Cho, казва: "Тя (Марин) e шампион, стане ли дума за нови начини на мислене за бъдещето на модата. Това ме привлече към нея“. Двете за пръв път се срещат през 2019-та. Марин (може би съвсем стратегически) се появява на срещата с винтидж чифт Jimmy Choo, модел с 5-сантиметров ток от колекцията есен/зима 2000 - за които тя прекарва часове в търсене из интернет. "Това е една от малкото заострени обувки на висок ток, които са удобни, и в които можете дори да карате колело. Затова си помислих: добре, би било интересно да се срещнем със Сандра и Джими Чу, за да видим какво можем да направим заедно", Казва Сер.

Заедно те проектират шест визии, които отдават почит на ДНК-то на двете марки, а практичността, функционалността и комфортът са в основата на творческия съюз. Заветните ботуши Faro от 2000-те са преосмислени с оглед на начина на живот в локдауна: ниският ток, заостреният край и елегантната горна част от оригиналния дизайн са ключови елементи на новата форма ботуши с дължина до прасеца и глезена, всяка от които може да се похвали с познатия вече лунен принт на Сер. "Винаги е очарователно да се свържеш с начина на мислене на новото поколение, разглеждайки форми, модели и идеи от миналото. Това ми помага в работата: променя гледната ми точка“, отбелязва Чой.

Същият 5-сантиметров ток виждаме и в новата колекция в ярко черешовочервено и снежнобяло. Според Марин Сер: "Важно е да има граници при една колаборация - така че ние трябваше да започнем от класическа база или форма, но също така да се разбираме помежду си и да изградим връзка с хората, с които работим. "

Има и ниски модели: моделът Kato, вдъхновен от идеята за удобни, "подвижни" обувки, носени в бойните изкуства и бокса. А по-ниският вариант, Kato-Lo, е идеален за хора, които все още не са готови да се откажат от удобството на чехлите.

Колекцията е налична от днес, 17 февруари, поръчваме чифт-два ОТТУК.

More All fashion