Следва

Мангоши и hand made чанти си купуваме през Pop Up месеца на Bulgaria Mall

През 2021-ва Juicy Couture става още по-juicy

Завръщането на кадифето и блясъка е просто неизбежно

Runway преди 3 години

Носталгия по блестящата Y2K мода ни мъчи от години, така че завръщането на Juicy Couture е фантастична новина. Да, онзи бранд, любим на Парис Хилтон, Бритни Спиърс, Ким Кардашиян, Линдзи Лоън и дори Демна Гвасалия, сарториалният символ на холивудския шик и неофициалната униформа на всяка риалити телевизионна звезда. Прилепналите Juicy Couture спортни облекла с диамантено лого и розов плюш се завръщат за своето “кадифено отмъщение“.


Major 2000s Vibes: SKIMS Velour


След поредицата възходи и падения на модния лейбъл, това не е първото завръщане на Juicy Couture. Този път зад поста на креативен директор застава британският дизайнер Ейми Гибсън, която до скоро оглавява дизайнерския екип на бранда на Бионсе Ivy Park. “Винаги съм била фен!“, казва 34-годишната Ейми. “Разбира се, спомням си много добре манията по супер ниските талии. Мисля си за 90-те години и Бритни Спиърс, когато аз бях тийнейджърка и исках да подражавам на всяко нейно действие. Кой не искаше?“ В новата кампания за пролет/лято 2021 на марката, заснета от режисьора Айдан Замири, виждаме емблематични лица от лондонския моден свят като дизайнера Лоис Сондърс и бюти гуруто Тайба Ахуети. “Цялостната визия за “new Juicy” се върти изцяло около идеята за сила, амбиция и независимост“, добавя дизайнерът.

С други думи, приобщаването е в основата на възраждането. Важно е да се отблежи, че в първоначалното си въплъщение Juicy Couture е един много различен бранд, много по-стриктен относно размерите на дрехите, моделите, които се използват - винаги руси, слаби и задължително с чихуахуа в скута. Брандът до скоро не беше отворен към жени с цветна кожа или с по-едро телосложение. “Тази кампания включва “истински жени“ , всяка с уникална фигура и стил и облечена в дрехите по напълно различен начин от другите. Наистина е много различно от това, което беше преди“, споделя Ейми.

Тайба, основателката на агенция за чернокожи артисти, се съгласява: „Juicy винаги е било нещо, което искам да имам. Не си спомням да е било нещо, което носим в Черното общество и никога не съм имала дреха на марката, но винаги съм ги смятала за много готини“, разказва бюти гурото, изразявайки радостта си от това, че останалите модели в кампанията са “ниски, високи, с различни типове тяло, от различни раси и с различни коси - това ме кара да се чувствам наистина комфортно“.

Така красотата от 2000-ната става по-приобщаваща и дава възможност на всички да блеснат. “Ние сме the OG, оригиналната марка, която прави велурени анцузи - ние носим това наследство“, заявява Ейми. “Никога не трябва да губим тези значими ценности: безкомпромисен комфорт, преодоляване на различията между небрежното и официалното облекло. За мен става въпрос за актуализиране на тези ценности и модернизиране на подхода; дизайн със силна обществена чувствителност.“ Самата колекция е вдъхновена от целите бански костюми за синхронно плуване от 80-те години.

В кайна сметка наистина се радваме, че брандът се завръща и то с такава силна камлания, и очевидно не само ние: откакто новата колекция е пусната, продажбите на Juicy Couture скачат с повече от 300%, което прави марката една от най-успелите по време на локдауна. Обмисляме и ние да се издокараме с едно сочно велурено костюмче, което купуваме ОТТУК, а цялата колекция разглеждаме горе в галерията.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 3 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.