Следва

Блу Айви e Звездата в новата кампания на Ivy Park

Всичко за Зендая, звездата в един от най-гледаните филми на Netflix в момента - "Малкълм и Мари”

25-годишната бивша звезда на Дисни е във вихъра си

Celebrities преди 3 години

С тийнейджърския сериал „Еуфория“, за който Зендая спечели „Еми“ и с първия си голям филм, който е интимен и универсален разбор на отношенията в двойка влюбени, тя отново приковава вниманието на многобройни фенове.

В черно-белия филм на Сам Левинсън „Малкълм и Мари”, достъпен отскоро в Netflix, Зендая е в ролята на Мари, любимата на младия режисьор Малкълм, изигран от Джон Дейвид Уошингтън, който се връща от прожекцията на един от своите филми. Триумфалната вечер завършва в дома на двойката, но по особен начин - с поредица от кавги, примесени с жестоки разкрития и обвинения.


Зендая и Джон Дейвид Уошингтън в "Малкълм и Мари"

И двамата актьори изпуснаха номинацията за Златен глобус, но без съмнение изживяват изключително изпитание, да се превъплътят в двойка "на нож". Но ако за Уошингтън „Малкълм и Мари” е просто поредното от водещите филмови заглавия, в които участва като главен герой, то за Зендая е първото. Но кое е това 25-годишно момиче с 85 милиона последователи в Instagram, превърнало се в тийн идол заради ролята си на Ру в телевизионния сериал „Еуфория“, също режисиран от самия Левинсън. Откъде се появи и в какви други роли ще я видим?

Зендая, Шекспир, Дисни и танците

Зендая се запалва по актьорството от много малка. В Оукланд, където е родена на 1 септември 1996 г., тя изучава музика и танци, но играе и в пиеси по Шекспир. Срещата със Селена Гомес за реклама на “Sears” я прави известна за телевизионния свят, защото веднага след това й се обаждат от Дисни и искат да я превърнат в един от своите феномени. Участва с Бела Торн в сериала „Разкърши се”, излъчван от 2010 г. до 2013 г. и заедно издават песента „Watch Me”.


Бела Торн и Зендая в "Shake It Up"

След това участва в първия си филм „Неприятели“, също продукция на „Дисни“ и става най-младия участник в „Dancing with the stars”, когато е едва на 16. Снима се и във видеоклипа към песента на Бруно Марс „Versace on the Floor“.

Големият скок със Спайдър-Мен и Еуфория

Зендая успява да се отдалечи от Дисни, за да се впусне в киното, вдъхновено от комиксовия свят. През 2017 г. тя е избрана за ко-звезда във филма „Spider-Man: Homecoming”, партнирайки на Том Холанд. Влиза в ролята на Мишел Джоунс, приятелката на Питър Паркър. Малко след това демонстрира своите актьорски и певчески умения в мюзикъла „Най-великият шоумен“ с Хю Джакман и Зак Ефрон, където споделя повечето сцени с Ефрон. През 2019 г. се завръща като MJ в продължението на Spider-Man.

Въпреки това, тийнейджърският сериал „Еуфория” на HBO окончателно отваря вратите на шоубизнеса за нея. Благодарение на ролята си в продукцията в лицето на главната героиня Ру, тя е удостоена с наградата Еми за най-добра актриса в драматичен сериал. Зендая е и най-младата актриса, награждавана от Асоциацията на холивудската чуждестранна преса досега, като набира популярност и сред критиката. Тя заменя образа на Дисни принцеса с този на зависима тинейджърка, която се влюбва в транссексуално момиче.

Бъдещето на Зендая? Еуфория 2 и Dune

Многообсъжданият заради сцените и брутално реалистичния сценарии сериал „Еуфория” ще се завърне в края на годината. За радост на феновете, от няколко дни екипът и актьорите се завърнаха на снимачната площадка. В HBO вече са налични двата специални епизода, преди началото на втория сезон. Първият „Trouble Don't Last Always” е посветен на самата Ру, вторият „F*ck Anyone Who’s Not a Sea Blob” е за любовта между Ру и Джулс. Какво ще се случи след тези ключови епизоди? Ще успеят ли двете героини да изяснят чувствата си? И какво ще стане с Нейт, Фес и Ана? Предстои да разберем.

В сферата на киното, пандемията блокира и пускането на дългоочакваната премиера на римейка на „Dune” от Дени Вилньов, режисьорът на „Blade Runner 2049”, който за пореден път се пробва в научно-фантастичния жанр.Той се впуска в друго титанично начинание: да върне на големия екран фантастичния бестселър, написан от Франк Хърбърт, с когото Дейвид Линч вече се е сблъсквал през 1984 г. Актьорският състав включва Тимъти Шаламе и Зендая в ролята на Чани, една от местните жителки, на планетата Аракис.


Зендая в "Dune"

More from View Sofia

Традициите на семейство Джаферович за Великден

Food преди 1 година

Великден наближава и това добавя още една доза щастие към пролетното настроение, което идва въпреки колебаещите се температури. Използваме повода да надникнем в кухнята на една вдъхновяваща дама - супер майка, съпруга за пример и успешен гримьор и артист. За менюто, за бюджета, за традициите и, разбира се, за хората около трапезата, разказва Жени Джаферович:

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.