Следва

FOREO представя: Анти-тенденциите в козметиката за 2021

Всичко, което трябва да знаем за козметиката с екстракт от лук

It's called лукова козметика, honey. Look it up!

Beauty News преди 3 години

Все повече и повече залагаме на натуралната козметика, било то кремове с комбуча, маски от матча чай или авокадо и какво ли още не. Но това, за което не знаехме, е приложението на лука, или по-скоро неговия екстракт, в продуктите за красота. Търговците и учените уверяват, че зеленчукът е страшно богат на флавоноиди, фитонциди и антиоксиданти, които предпазват клетките и предпазват от увреждането от свободните радикали.

Лукът се използва от векове като лекарство за почти всичко. Според Националната асоциация на лука ( да, оказва се, че има такава), полезните свойства на лука се дължат на високото му съдържание на витамин С и кверцетин, който е един от най-мощните антиоксиданти. Изследванията относно ползите на зеленчука са много: на първо място, луковата козметика помага за задравяването на белези след операции само за четири седмици, което го прави част от съставките на повечето гелове и кремове в аптеките. Същото проучване отбелязва, че есктрактът може да изглади стриите при редовно нанасяне. За настинки и грипове също е супер.

Въпреки че лукът тепърва започва да набира популярност в дерматологичната индустрия, има редица марки, които активно го включват към съставките на хидратиращите си продукти, разбира се, повечето от тях корейски. Най-добрите ексфолиращи води са с екстракти от лук и хрян, защото в комбинация те отпушват порите успешно, премахват зачервяванията и следите от акне и успокояват кожата.

Но не само кожата може да се възползва от чудотворния зеленчук - изследвания доказват, че сокът от лук има силен ефект върху възсановяването растежа на косата и предотвартява косопад, така че автоматично забравяме за хининовата вода и тичаме към първия плод и зеленчук. Смиламе лука и го нанасяме върху влажна коса, изчакваме час и след това измиваме с шампоан, а за да избегнем неприятната миризма добавяме лимонов сок.

И въпреки всичко не сме напълно сигурни дали искаме да рискуваме с домашни рецепти, затова по-скоро ще издирваме най-добрите продукти от луковата козметика. Amazon изобилства от предложения, остава да изберем и поръчаме. 

More Beauty News