Говори ми за ЛЮБОВ, Коста Каракашян

Говори ми за ЛЮБОВ, Коста Каракашян

Този разговор има вкус на любов и още стотици неща 

И тази година, както всяка друга, през февруари говорим за Любов! Защото темата е красива, вечна като живота, по-силна от всичко. 

Любовта е от онези теми, за които неспирно искаме да мислим и говорим... Тази година го правим с 6-ма красиви хора - пет мъже (първи бе Реми, втори Пейчо Кънев, а след тях Крис Захариев) и една дама. За осъществяването на проекта ни помогна Huawei, чиято гама аудио продукти е най-добрият проводник за всяко любовно послание, а хората, с които си говорим за Любов, са по-искрени, по-верни на себе си, по-откровени и по-вълшебни отвсякога.

Коста носи смарт очилата на Huawei  X Gentle Monster Eyewear II

Днес разговорът ни е с красивата и артистична душа Коста Каракашян. Той е режисьор, хореограф и танцов артист, завършил “Танц” в Колумбийския университет в Ню Йорк и "Права на човека" в Глобалния кампус по права на човека във Венеция. Проектите му изследват развиването на емпатия в обществото ни чрез танц, кино и преподаване. Като танцьор и хореограф, Коста, 26, работи в сферата на спортните и съвременните танци в България, Канада, Германия, Норвегия, Виетнам, Япония и САЩ. През 2014-та, едва на 18 години, Коста е поканен да участва в Dancing Stars Виетнам като танцьор и хореограф и също така е двукратен шампион на България по спортни танци. Носител е на награда “Люмиер” от Канада за “Waiting for Colour” - документален танцов филм за насилието над ЛГБТИ+ общността в Чечня, а другият мащабен проект на Коста, "Welcome to Chechnya" е с две номинации за Оскар - за най-добър документален филм и най-добри визуални ефекти. Хореографията му е представяна от Columbia Ballet Collaborative (Ню Йорк) и балет "Арабеск" (София). Коста се завръща в България като главен редактор на дигиталната платформа за ЛГБТИ+ общността Out.bg и го вълнува как страната ни може да стане място, в което пълноценно се уважават правата на всички хора.

И слуша своята музика през колонката на Huawei - Sound X

View Sofia: Коста, какво разбираш под Любов?
Коста Каракашян:
Любовта е да обикнеш човека до себе си, да го приемеш и да му подариш добротата, търпението и лоялността си.

V.S.: Боли ли от чувства, когато са наситени?
К.К.:
Да, емоциите са изключително силно нещо. Те имат една дълбока и завихряща сила, която превзема цялото тяло. Разумът трудно може да я обори. Когато едни чувства са много наситени, независимо дали положително или отрицателно, те тежат върху нас и върху начина, по който общуваме със света.

V.S.: Колко е здравословно да ни е страх в любовта и връзките и от какво си струва / не си струва да ни е страх?
К.К.:
От нищо не си струва! Страхът е полезен единствено когато ни подсказва какво е наистина важно за нас. Но страхът, манифестиран към половинката, не е справедлив спрямо нея. Колкото по-открито и без притеснения успеем да влезем в една връзка, толкова по-стабилна става тя. Вместо да се страхуваме, трябва да комуникираме и да изслушваме човека до нас.

V.S.: Кога се влюби сериозно за пръв път?

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.