Следва

Какво да включваме и какво да пренебрегваме в храненето според Зодиака

Хогаренас - Вкусни по природа!

Големите зимни празниците потънаха в историята и с тях и стремежа ти към здравословен живот. Мина месец, а няколко излишни килограма все още се разхождат хванали те здраво под ръка...

Food преди 14 години

Големите зимни празниците потънаха в историята и с тях и стремежа ти към здравословен живот. Мина месец, а няколко излишни килограма все още се разхождат хванали те здраво под ръка.

За това мислим, че е крайно време да кажеш „стига” на преяждането и да погледнеш сериозно към това, което слагаш в устата си.

Най-“опасното” време от деня са часовете на работа. Тогава най-малко подбираш менюто си – взимаш първата пица или пирожка, които се изпречат на пътя ти.

Нашият съвет е следващия път да не избързваш с тях, а просто да отскочиш до най-близкия хранителен магазин и да си вземеш пакет хрупкави изпечени на фурна крекери с фибри Хогаренас. Предпочитаме ги не само, защото са вкусни и леки, но засищат, а и имат ред полезни качества.

Хогаренас са източник на фибри. Такива претенции може да има всеки хранителен продукт, ако съдържа най-малко 3g фибри на 100 g продукт. Съдържанието на фибри в Хогаренас Зърнен Микс e 5.2 g , а в Хогаренас Фибри 5.7g.

Освен това крекерите Хогаренас имат ниско съдържание на наситени мазнини. Такива хранителни продукти са тези, в които сумата на наситените мастни киселини и транс мазнини в продукта да не надвишава 10% от енергийната стойност на продукта.



Сумата на тези мазнини в Хогаренас Зърнен Микс представлява 3% от енергийната стойност на продукта и   2% при Хогаренас Фибри.

Food and Drugs Administration декларира, че наситените мастни киселини са причина за значително увеличение на риска от сърдечно-съдови заболявания, тъй като повишават лошия холестерол (LDL). Поради това е препоръчително да се подбират продукти с ниско съдържание на наситени мазнини, транс мастни киселини и холестерол, като част от здравословна диета.

Ако все още имаш съмнение относно крекерите Хогаренас, ще ти кажем защо още ги обичаме ние. Освен че са много вкусни и полезни, Хогаренас имат изключителна квадратна форма, която позволява да ги счупиш на две еднакви триъгълничета, за да можеш винаги да ги споделиш.
 

More from View Sofia

More Food