Следва

Gabriela Hearst, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Collina Strada, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Джунгла е! 

Runway преди 3 години

Вече сме категорични кой е най-изперкалият гений на Нашето време и това е Хилари Теймур. За дизайнера на Collina Strada идеята да превърне хората в животни предлага чувство на облекчение и радост. Така тя си партнира с илюстратора на поредицата книги "Аниморфи“, Дейвид Бъроуз Матингли, и сътрудниците му Чарли Енгман и Фрийка Тет, за да направят графики, които трансформират нейния състав от звездни модели (като Арън Филип, Руби Олдридж, Джеръми О. Харис и Катлийн Маккейн Енгман) в коткa, паун, богомолка, пеперуда, куче балон. Екологичното мислене е фокус. За колекцията са използвани остатъчни материали и рециклирани тъкани, а е и една от първите дизайнерски такива, които включват маски за лице. 

Колкото и смешно да изглеждат антропоморфите, те са възхитителни! А Теймур е напълно сериозна. За тазгодишната есенна колекция тя използва остатъци от предходни сезони и дори преизпозлва остатъчен материал от тениски, продавани на пазара "Кантаманто" в Гана. Тя също така стартира партньорство с TheRealReal и преработва ретро дрехи, неподходящи за сайта, във винтидж изглеждащи рокли и панталони.

Тези дрехи са може би "най-честните" й досега, защото изключително се доближават до начина, по който облича самата Хилари. Как - разглеждаме цялата колекция хипнотизиращи гифове надолу:  

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.