Следва

Gabriela Hearst, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Collina Strada, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Джунгла е! 

Runway преди 2 години

Вече сме категорични кой е най-изперкалият гений на Нашето време и това е Хилари Теймур. За дизайнера на Collina Strada идеята да превърне хората в животни предлага чувство на облекчение и радост. Така тя си партнира с илюстратора на поредицата книги "Аниморфи“, Дейвид Бъроуз Матингли, и сътрудниците му Чарли Енгман и Фрийка Тет, за да направят графики, които трансформират нейния състав от звездни модели (като Арън Филип, Руби Олдридж, Джеръми О. Харис и Катлийн Маккейн Енгман) в коткa, паун, богомолка, пеперуда, куче балон. Екологичното мислене е фокус. За колекцията са използвани остатъчни материали и рециклирани тъкани, а е и една от първите дизайнерски такива, които включват маски за лице. 

Колкото и смешно да изглеждат антропоморфите, те са възхитителни! А Теймур е напълно сериозна. За тазгодишната есенна колекция тя използва остатъци от предходни сезони и дори преизпозлва остатъчен материал от тениски, продавани на пазара "Кантаманто" в Гана. Тя също така стартира партньорство с TheRealReal и преработва ретро дрехи, неподходящи за сайта, във винтидж изглеждащи рокли и панталони.

Тези дрехи са може би "най-честните" й досега, защото изключително се доближават до начина, по който облича самата Хилари. Как - разглеждаме цялата колекция хипнотизиращи гифове надолу:  

More Runway

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Stella McCartney

Runway преди 1 месец

За да покаже пролетно-лятната си колекция за 2024-та, Стела Маккартни избра Marché Saxe-Breteuil, популярен парижки пазар на открито, където риба, сирене, хляб, дрехи и всякакви хубави неща се продават в четвъртък и събота. На първи ред дизайнерката покани представители на фирми, специализирани в новите технологии в производството на тъкани

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Hermès

Runway преди 1 месец

Не очакваме удивителни ефекти от колекциите на Hermès, но винаги се ентусиазираме от начина, по който Надеж Ване-Цибулски (Nadège Wane-Cybulski) ръководи женския отдел на топ марката в продължение на седем славни години. Концепцията й по традиция се опира на тихия лукс, който просто нежно и с едва доловим жест променя цвета, формата и структурата си