Следва

Proenza Schouler, Fall 2021, READY-TO-WEAR

3.1 Philip Lim, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Има нещо много чаровно в модата на този американец от китайски произход

Runway преди 3 години

Тя е извънредно носима, удобна, лесно съчетаема и извънредно женствена, въпреки ръбестите си форми. Освен това Филип Лим винаги е праволинеен - не рискува, не отива твърде далеч, не претендира. Но е качествен, стигнат, елегантен и смислен като послание, текстури, кройки, характер, така че, всеки път, когато ни се удаде възможност, прибавяме по нещо негово в колекциите си.



И в новата си колекция, Есен 2021, показана в рамките на Седмицата на модата в Ню Йорк, Лим продължава линията на прагматизъм и функционалност с щипка гламур. Новата 0.4 Collection въплащава малко по-различното мислене на дизайнера, повлияно от дългите месеци изолация. Визията на ансамблите му внушава удобство и спортен комфорт, особено уловими в 3-в-1 ловджийското яке, класическата парка и бродираното в стилистиката на 50-те манто с подвижна качулка.

Новата колекция внушава комфорт и чрез текстурите. Леко набраздени жилетки и меките пуловери с отворени детайли по ръкавите навяват усещането, че каквото и да се случи, в тях ще е спокойно; плисираните поли и елегантните рокли-ризи позволяват великолепно напластяване, а отличните кройки навяват сигурност и дълговечност.

"Когато сме притиснати от обстоятелствата, оценяваме повече това, което имаме, а и усещаме много по-ясно кое трябва да оставим назад и повече да не се връщаме към него", споделя по повод колекцията Лим.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.