Следва

Парис Хилтън каза Да! навръх 40-ия си рожден ден на частен остров

Кралицата се изказа окончателно: Меган и Хари от днес не са кралски особи!

Вече са само и единствено "членове на семейството" 

Celebrities преди 3 години

Преди година Меган Маркъл и принц Хари се отказват от професионалните си задължения към кралското семейство, като за тях и кралицата е осигурен срок от една година за евнетуална преоценка на ситуацията и промяна в решението на Херцозите от Съсекс да се откажат от позициите си на дейстащи кралски особи. Днес този срок изтече. През тази една година Меган и Хари живеят нов, различен живот в Монтесито, Калифорния, подписвайки сделки с Netflix и Spotify, с които изплащат длъговете, съпътстващи решението им.

В петък от двореца заявиха, че херцогът и херцогинята са уверили кралицата, че не възнамеряват да се върнат към работата си и тя предприема безспорно наказателни действия. Тази сутрин Бъкингамският дворец публикува изявление, разкриващо, че кралицата лишава внука си и съпругата му от всички кралски патронажи, които досега притежават, както и от всички почетни военни титли, които се полагат на Хари, отказът за него ще бъде "болезнен", твърдят хора, които от близо следят кралското семейство. Той е ветеран, който се издига до ранг на капитан по време на десетилетието си военна служба, служил два пъти като пилот в Афганистан.

Това е обявлението на Бъкингамския дворец от тази сутрин:

Херцогът и херцогинята на Съсекс потвърдиха пред Нейно Величество Кралицата, че няма да се завръщат като работещи членове на Кралското семейство.

След разговори с херцога, кралицата писмено потвърждава, че след като се отказва от длъжността си в кралското семейство, не е възможно да продължи да изпълнява отговорностите и задълженията, които произтичат от живота му като държавен служител. Следователно почетните военни назначения и кралските патронажи, държани от херцога и херцогинята, ще бъдат върнати на Нейно Величество, преди да бъдат преразпределени между работещите членове на кралското семейство.

Докато всички са натъжени от решението, херцогът и херцогинята остават силно обичани членове на семейството.

А ето и първоначалното изявление от миналата година:

Изявление от Н. В. Кралицата
След многомесечни разговори и по-скорошни дискусии съм доволна, че заедно намерихме конструктивен и подкрепящ път напред за моя внук и семейството му.

Хари, Меган и Арчи винаги ще бъдат много обичани членове на семейството.

Признавам предизвикателствата, които са преживели в резултат на интензивния контрол през последните две години и подкрепям желанието им за по-независим живот.

Искам да благодаря за цялата им всеотдайна работа за тази страна, в Британската общност и извън нея, и съм особено горда от това, че Меган толкова бързо се превърна в част от семейството.

Цялото семейство се надява, че днешното споразумение им позволява да започнат да градят щастлив и спокоен нов живот.

Изявление от Бъкингамския дворец
Херцогът и херцогинята на Съсекс са благодарни на Нейно Величество и кралското семейство за постоянната подкрепа сега, когато започват нова глава от живота си.

Както е договорено в това ново споразумение, те разбират, че от тях се изисква да отстъпят от кралските задължения, включително официалните военни назначения. Те вече няма да получават и публични средства за кралските задължения.

С благословията на кралицата, фамилия Съсекс ще продължат да поддържат своите частни покровителства и асоциации. Макар че вече не могат официално да представляват Кралицата, те ясно посочват, че всичко, което правят, ще продължи да отстоява ценностите на Нейно Величество.

Съсекс няма да използват своите кралски титли (Негово кралско височество и Нейно кралско височество - б.р.), тъй като вече не са работещи членове на Кралското семейство.

Херцогът и херцогинята на Съсекс споделиха желанието си да изплатят суверенните безвъзмездни средства за ремонта на Frogmore Cottage, който ще остане техен семеен дом във Великобритания.

Бъкингамският дворец не коментира подробности относно мерките за сигурност. Съществуват добре установени независими процеси за определяне на необходимостта от публично финансирана сигурност.

Този нов модел ще влезе в сила през пролетта на 2020-та. 

Меган и Хари пускат собствено изявление в отговор на новината чрез своя говорител. "Както се вижда от тяхната работа през последната година, херцогът и херцогинята на Съсекс остават признателни и загрижени за своята служба във Великобритания и по света и предлагат своята постоянна подкрепа на организациите, които са представлявали, независимо от официалната си роля. Ние всички можем да живеем и служим едновременно. Службата е нещо унивесално", казва говорителят.


Last Day Херцогиня и 30-те най-готини появи на Меган Маркъл като такава


Британското кралско семейство уточни военните и благотворителните организации, на които Меган и Хари вече няма да бъдат кралски покровители, на своя сайт. За Хари те са Корпусът на Кралските морски пехотинци, Кралските въздушни сили, Кралският флот, Английската лига за ръгби и футбол, а за Меган - Асоциацията на университетите в Британската общност и Националният театър. Освен това двойката вече няма да бъде президент и вицепрезидент на благотворителната кралска организация Commonwealth Trust.

Решението на кралицата, което е широко очаквано, подчертава дълбокия личен разрив между кралското семейството и Хари, породен още от приказната му сватба с Меган през май 2018-та. Все пак кралицата позволява на двойката да запази титлите херцог и херцогиня на Съсекс, но не и титлите Негово кралско височество и Нейно кралско височество, както се споменава още в миналогодишното изявление. Меган и Хари са съгласни да спрат да използват думата "кралски" в своите търговски и благотворителни начинания.


Кралската сватба в 200 кадъра



Нова книга за Британската монархия разказва за непреодолимия конфликт между Уилям, Кейт, Хари и Меган


Дори сега, една година по-късно, е ясно, че раните от разцепването не са излекувани напълно. Но херцогът и херцогинята очакват второ детенце, а Бъкингамският дворец сега се подготвя за по-нататъшни разкрития относно проблематичното присъствие на Меган в Семейството. CBS обяви, че Опра Уинфри ще интервюира двойката за праймтайм програма, която ще се излъчи на 7 март - очакваме с нетърпение.

More Celebrities

Ричард Гиър, 74, и Алехандра, 41, на гала в Ню Йорк

Celebrities преди 1 ден

Ричард Гиър и Алехандра Силва подкрепиха благотворителната гала City Harvest, която се организира за набиране на средства за осигуряване на топла храна на тези, които имат най-голяма нужда от нея. На събитието присъстваха също Криси Тейгън и Джон Леджънд, тя - в приказна прозрачна рокля.