Следва

Кой кой е в модата днес: Maxine Beyni, брандът, който хвана окото на Дуа Липа

Vivienne Westwood, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Лейди Уестууд, както винаги, страхотна и много щура

Runway преди 3 години

Тазгодишната есенна колекция на бранда е под съръководството на Андреас Кронталер и след като я видяхме (горе в галерията), осъзнаваме колко си отиват тези двамата в действителност. Самата Вивиан винаги е била и ще бъде забележителна жена, особено като се има предвид, че неведнъж облича кралицата и цялото кралско семейсто, активно участва в организации и проекти, свързани с опазването на околната среда и свободата на словото. В този ред на мисли, абстрактното й творчеството също се концентрира върху общочовешките нужди и терзания. Дизайнерката се обединява със съпруга си, за да издигнат Vivienne Westwood на едно ново, по-високо ниво в модния свят.


Големите любовни истории: Вивиан Уестууд и Андреас Кронталер


Докато всички федерации на модата в Ню Йорк, Париж, Милано и Лондон обсъждат темата за устойчивостта и как трябва да се направи нещо по въпроса със замърсяването от модната индустрия, лейди Вивиан прави това от години. С обявяването на колекцията есен 2021, Уестууд заявява, че 90% от дрехите в нея са направени “от материали, които имат минимално влияние върху околната среда“, включително преработен рециклиран деним. Всъщност голяма част от дизайните илюстрират идеите на дизайнерката за устойчива мода, които тя налага многократно през години с цел по-положително влияние върху света и самата индустрия. С емблематичните mini-crini поли и всеки друг характерен за бранда дизайн Вивиан успява да усъвършенства работата си с рециклирани материали, като ги подновява и прави модерни. А тази колекция е нейният “устойчив шедьовър“.

Колекцията представлява един свеж меланж от цветове, платове и изкуство. Принтът на картината “Дафнис и Клои“ от 1743-та на художника Франсоа Буше, която изобразява спящата Дафнис в ръцете на овчаря Клои, е отпечатан почти върху всяка дреха и е съчетан с ярки цветове. А останалите визии са свежи и задължително в характерния дух на модната къща, тоест определено не са за всеки. За разлика от Буше, Уестууд е майстор в контретиката на дизайна, защото винаги се позовава на непокорната си натура, а ние просто я обожаваме.


 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.