Следва

Chanel с бюти приложение: Как идеално да match-нем червилото и аутфита

FasciaBlaster: край на целулита срещу 139 долара и малко мъка

Blast it out!

Body преди 3 години

„Имате малко от онова, което аз наричам бит от градушка целулит", казва Ашли Блек, самопровъзгласена гуру на фасциологията (фасциите са т.нар. мек скелет на тялото. Те изпълняват важна роля в мускулно-скелетния апарат на пациента, образувайки един вид мека основа за мускулите и органите, кръвоносните съдове и нервите и улесняват кръвообращението и лимфния поток) и автор на бестселъра „Целулитният мит: не е сланина, това е фасция", докато се фиксира върху бедрата ми. Преглъщам нервно. „Не се притеснявайте, можем да се отървем от това", уверява ме тя. Въпреки непринудената си критика (и заглавието на книгата), увлечението на Блек по фасцията - влакнестата тъкан, която обгражда всеки мускул, орган, става и нерв във вашето тяло - има дълбоки корени. Като дете Блек страда от младежки ревматоиден артрит и почти е повалена от стафилококова инфекция в бедрото, когато е на 20. Борбата с болката, казва тя, я превръща в „лудо морско свинче". Изчита безброй книги и изкарва курсове по хранене, анатомия и физиология, и по някакъв начин всички пътища я водят към фасцията. Предпоставката е проста: Фасцията свързва практически всичко в тялото ни, така че нездравословната или „обременена" фасция може да изтегли или изгради ненужна тъкан и да повлияе негативно на кръвообращението, нервите, мускулите и ставите, което от своя страна може да доведе до болка, умора и по-доброто, но неестетично страдание - целулитът.

Ръчните масажи на Блек (забележете: вие лежите на масата, а тя омесва фасцията ви) са търсени сред професионалните спортисти, бизнес титаните и известните личности. Но желанието й да помогне и на останалите я кара да изобрети масажор, наречен FasciaBlaster (за 139 долара от ТУК), и ако легионите лоялни последователи (близо милион само във Facebook) са някаква индикация, то тя определено налучква верния път.

Поклонниците й използват своите FasciaBlasters - пластмасови палки с "нокти", които приличат на нещо средно между секс играчка и някакво средновековно устройство за мъчения - като лек за всичко - от болки в гърба и фибромиалгия до нежелани сантиметри, увиснала кожа, дисаги, белези и бръчки (за последното има специален FaceBlaster). Някои дори съобщават за възстановяване на косата. Загрявате проблемните зони с упражнения, сауна или нагревателна подложка, а след това бързо ги разтривате (или „взривявате") с FasciaBlaster за три до пет минути, няколко пъти седмично. Синините са често срещани, но това очевидно е знак, че системата работи. Ако всичко това ви изглежда съмнително, просто погледнете дръзко разголените снимки преди и след това във форума й и във Facebook.

Блек, която взривява тялото с масажи пет дни в седмицата, за да „продължи да се движи", работи по следващата си книга, която ще се фокусира върху болките в гърба, и се надява да открие цялостни фасциологични центрове в Ню Йорк и Лос Анджелис тази година. И все пак, тя не иска жените да гледат на нея като на тотален здравен модел за подражание. „Бих искала да бъда размер 2 и да нямам телесни мазнини, но харесвам да хапвам малко храна и да вдигам шотове с водка", казва тя, смеейки се. „Аз обаче мога да осигуря инструмент, който дава по-голям контрол върху телата на хората, знам кой е той и вървя напред в начинанието си."

More Body