Следва

"Кориците на Прас Прес" в галерия-книжарница София Прес

Кой ще е следващият Джеймс Бонд: 10-те претендента

Въпросът кой ще е следващият Бонд, Джеймс Бонд, никога не е бил маловажен, при това не се влияе нито от затворени кина, нито от отложени премиери 

Movies & TV преди 3 години

В самото навечерие на премиерата на 25-ия филм за Бонд - "Смъртта може да почака" (премиерна дата за България - 2 април 2021), в който Бонд за пети и последен път се играе от Даниел Крейг, систематизираме актьорите, които, с голяма доза вероятност, биха могли, в стегнат смокинг и сред много пукотевица, да се запишат в световната шпионска история, ставайки новия Бонд. 


NO TIME TO DIE е заглавието на новия Джеймс Бонд филм


Реге Пейдж

Младият британски актьор, звездата от сериала "Бриджъртън" - Реге Пейдж, е най-новото лице сред претендентите за ролята на агент 007. "Ако сте английски актьор и правите нещо, което хората харесват, около вас всички започват да изговарят думата, започнаща с "Б"", казва красавецът по повод слуховете. "Нещо като значка за заслуги... Радвам се, че получих тази значка, защото тя ме поставя редом до невероятни актьори, в чиято компания е чест да съм, и всички ние сме в очакване на ролята на Бонд. Но, все пак, това е само една значка". Да ви напомня това изказване на фирмения прагматизъм на 007? На нас - да.  

Идрис Елба

48-годишният Идрис Елба, звезда от блокбастърите "Тор", "Отмъстителите", "Бързи и яростни" е един от най-обсъжданите потенциални претенденти за ролята на Бонд в последните години. Освен външност и благородство, актьорът има още едно преимущество - той изпълнява сам всички каскади, като в екшън сцените се чувства като риба във вода, съответно не се нуждае от дубльор. През 2018 година той достигна пика на предположенията, поствайки в Туитър: "Казвам се Елба, Идрис Елба". 

Том Харди

43-годишният Том Харди, освен че изглежда великолепно, е любимец на критиката, която го обожава след "Завръщането" и "Лудия Макс". Както си спомняме от "Венъм" и други работи на актьора, той често играе злодеи, но катогрично е чаровен и ако този чар се впрегне в руслото на Бонд, нещата могат да придобият фантастичен обрат. 

Том Холанд

Том Холанд е на 26, зад които лежат купища роли - красавецът играе в театъра от 12-годишен, а в киното - от 15. На 21, Холанд е най-младият лауреат на наградата BAFTA в категорията "Изгравяща звезда". Той вече има в актива си култов персонажи от вселената Marvel - Човека-паяк, което ни най-малко не значи, че Холанд планира оттегляне. Той вече прояви достатъчна самоувереност, присъща и на агент 007, заявявайки пред Variety: "като всеки млад британец, който обича киното, аз също искам да съм Джеймс Бонд. Казвам го направо. Изглеждам добре в костюм". 

Ричард Мадън

След ролята му в сериала "Бодигард" на BBC всички започват да разсъждават относно потенциала на Ричард Мадън да изиграе Бонд. (Ако това се случи, той ще стане вторият шотландец, който ще облече заветния смокинг, след покойния Шон Конъри). Но Мадън казва още нещо пред Vogue, а именно, че би свирил и втора цигулка, редом с жена Бонд, т.е. би влязъл в ролята на гаджето. "Ако ролята е хубава... Ако е интересна роля, партньорът на Бонд (като момичето на Бонд) би бил много интересен персонаж. Защо не?"

Том Хидълстън

Успехът на драмата на BBC "Нощният мениджър" превърна британецът в сериозен претендент за ролята на Бонд. Всъщност, именно 39-годишният Том Хидълстън се явява фаворитът в Англия: в даден момент букмейкърите дори престанаха да приемат залагания за други актьори, така че в полза на Хидълстън са внесени огромни суми. 

Джеймс Нортън

Същите тези букмейкъри видяха нищожен шанс ролята да се падне на Нортън, след като младокът се появи във филма на BBC "Война и мир" през 2016 година. Но появата му в друга роля, тази на Алекс Гудман в криминалната драма "Макмафия" от 2018 година го върна в играта и вдигна залозите.  

Бенедикт Къмбърбач

Връщането към минали времена, когато Бонд се изпълнява от чаровните и благородни Пиърс Броснан и Роджър Мур, е доста приятна идея, към която мигновено прикачаме Къмбърбач. Не се сещаме за по-адекватен претендент за ролята, ако се търси изискан Бонд. Умен,  остроумен, ироничен, британският актьор може да извади от ръкава нещо извънредно интересно, толкова многопластови са уменията му. 

Хенри Кавил

През 2006 година, когато се избираше предният Бонд (припомняме, че Крейг се появи в ралята преди цели 14 години), актьорът Хенри Кавил е твърде млад, за да претендира за ролята (на 23). Но изигравайки Супермен и демонстрирайки невероятните си бойни умения в "Мисията невъзможна", 37-годишният Кавил днес буди подновен интерес. Той изглежда еднакво перфектно в строг костюм, колкото и с червена пелерина, а и може да използва придобитите си от филма "Мъжът от U.N.C.L.E." качества на таен агент по същество. 

Джилиан Андерсън

Можем ли да се представим бъдеще, в което Бонд се играе от жена? Можем, категорично! Въпросът дали жена може да изиграе агент 007 (и, по-важното, ще пожелае ли това някоя от топ актрисите), е предмет на ожесточени спорове и то отдавна. Но ако все пак следващият Бонд е жена, то блестящата Джилиан Андерсън е най-доброто, за което се сещаме. 


Beauty Starter: 52-годишната Джилиан Андерсън, звездата в The Crown


 

More Movies & TV