Следва

We love: капсулната колекция Ganni x Levi’s

Кой кой е в модата днес: Maxine Beyni, брандът, който хвана окото на Дуа Липа

Максин Бейни недолюбва соцмрежите, но ги вдъхновява от раз 

All fashion преди 3 години

Дуа Липа е извънредно очарователна, съответно мнозина от нас искаме да сме нея. Извън музикалния талант и откровено атрактивна външност, както и завидната работоспособност, благодарение на която Дуа вади все нови и нови парчета, певицата има ярък, но ДОБЪР стил.

Смела, експериментаторски настроена и умела в съчетанията, госпожица Липа има едно допълнително качество - не робува обезателно на големи маркови имена, напротив, забавлява се да открива и популяризира съвсем нови дизайн формации, всъщност абсолютно анонимни допреди да привлекат вниманието й.



Веднъж харесана от звездата, вещта, изделието, дрехата, аксесорът на секундата се припознават и от милионите й фенове, и хоп, имаме модна сензация. В реда на нейните открития, освен пръстените като играчки, вече можем да откроим и тениските с принтирани дръзки фрази. Прави ги дизайнерът Максин Бейни, която живее в Илфорд, район в източен Лондон. В първите седмици на 2021-ва Дуа Липа успя да поноси нейните топове с двусмислени принтове, като The pleasure is all mine и Good time girl, а през 2020-та певицата облече Have I got your attention? или "Привлякох ли вниманието ви?". Отговорът е очевиден. 

Завършвайки обучението си (мацката учи текстил), Бейни работи около седмица в масмаркет-бранд, след което решава да пусне собствената си едноименна марка. "Много повече исках да започна нещо свое. Дори ако това означаваше по-нисък доход и повече риск", споделя Бейни с Vogue.

Популярните сред милениалите социални мрежи и приложения, като Depop, Tinder и Hinge, са главният източник на вдъхновение за Максин, която работи от собствената си стая в родителския дом, като от време на време приема помощ от приятели. Всичките й дрехи се правят по поръчка, а принтовете са обработени ръчно на фотошоп. 

"Правя всичко сама, едно по едно", смее се дизайнерката. Независимо от многобройните препратки към интернет и попкултурата в дизайните й, Бейни е категорична, че не обича  инстаграм. "Ако нямах бранд, нямаше изобщо да си направя акаунт. Офлайн се живее по-добре". И все пак, плюсовете на соцмрежите за младата марка са повече от очевидни: дори руската сензация в дизайна Лота Волкова вече следва Максин. 

В ранните си колекции дизайнерът ексериментира доста много, като на някои от моделите са принтирани реални съобщения, които Бейни лично е виждала в приложенията за запознанства. Едно от тях гласи: You’d probably be hotter if you didn’t try so hard and dressed normally ("Би била по-секси, ако се стараеш по-малко и се обличаш нормално"). А по време на пандемията мацката започва да си записва цитати от приятели. Последните слогани са от собствения й речник. 

В лукбука на пролетната колекция, която Максин "представи" (както вече се досетихте) в инстаграм, тя се снима сама. Едно от новите съобщения върху тениска е: What I want, when I want ("Какво искам, когато искам"). Черната тениска с въпросния принт дизайнерът комбинира с розова мини пола с принт и розово-оранжеви чорапи. По-спокойният син топ с кафяв слоган I’ll show you how it’s done ("Ще ти покажа как се прави") е комбиниран с цветна пола, напомняща саронг. Сред кадрите попада и ярко-синя тениска с принт My boyfriend won’t mind ("Гаджето ми няма против"), вдохновена от топ, носен някога от Дрю Баримор. 

Не е трудно да отгатнем защо марката успя да привлече вниманието на Дуа Липа: певицата много обича нишовите брандове, ярките цветове, небаналните принтове и инди-аксесоарите. Естетиката на Максин в духа на 1990-те и 2000-те съвпада по всички пунктове (в гардероба на  Дуа Липа има и риза, и пола от марката). Скоро ни очакват нови крилати фрази: Бейни планира да пусне колекция Есен/Зима 2021 тази пролет. Но дизайнерът не бърза: "Мисля, че няма смисъл да правиш нещо, само и само да се покажеш на Седмицата на модата. Действам бавно и спокойно, без да се вманиачавам по срокове". 

 

More All fashion