Следва

Издателство „Кръг“ възражда творбите на Кърт Вонегът в нови издания

"Кориците на Прас Прес" в галерия-книжарница София Прес

25.02.2021 от 17:00 до 20.00 часа в галерия-книжарница „София Прес“ на ул. „Славянска“ 29

Events преди 3 години

Прас Прес става на четири, все още невъзпитан, млад и дързък. Липсват му първите седем, ще кажат ехидно кибиците.

Така си е, ще кажем примирено ние. Но я елате на 25-ти февруари в галерията на София Прес да видите какво не му липсва на рожденика. Не му липсва хъс и упоритост да ви убеждава четири години в несъстоятелността на политическия ни елит. Не му писна да ви дърпа до ръба на локвата, където е захвърлена демокрацията ни. Нито Главатаря, нито Дебелия, нито Ковида успяха да му запушат устата, с която ви призовава да отстоявате вашата и нашата свобода. И хич не се умори да ви поднася на тепсия всяко лицемерие, наглост и лъжа, дошло от който и да е по света и у нас. Заредени са 30 легендарни, майсторски изпълнени корици на Прас Прес, рамкирани и подписани, висящи на стените на гостоприемната галерия и копнеещи за вашите адмирации. Не тези на силните на деня, а на вашите адмирации. Защото четири години бяхме заедно и ще бъдем така и занапред.

Карикатуристите на Прас Прес: Алла и Чавдар Георгиеви, Христо Комарницки и Чавдар Николов ви канят на 25-ти в галерията. Елате ги вижте, може и да купите, може и да не харесате, а пък те може и да почерпят.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 5 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 6 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?