Следва

Кой е Алдо Чипуло: човекът, сътворил Love на Cartier

We love: капсулната колекция Ganni x Levi’s

Рокли, ризи и шорти от иновационни платове, респект 

 

All fashion преди 3 години

След пуска на дебютната колекция на Ganni x Levi's през август миналата година, двата свежи бранда се обединяват отново, радвайки феновете с нова капсулна колекция от винтидж деним, достатъчно изобилна, за да има за всеки вкус. 

При това този път ще можем да си купим по нещо като редови ценители. Брандовете слагат ударението категорично върху екологичността: за направата на дрехите е използвано специално "котонизирано" конопено влакно. За производството му се изисква много по-малко количество вода и много по-малко пестициди, отколкото при обикновения памук. Колекцията, чийто дизайн е вдъхновен от стритстайла на 70-те, включва дънкови рокли с яки в духа на Питър Пан, шорти и ризи с ексклузивни принтове. Брандовете са в перфектна симбиоза - които се обичат, си приличат - и автентичността и комфорта на Levi's сякаш танцуват нежно с принтовете и характерните кройки на Ganni.

"Беше изключително важно да привлечем вниманието към съвместната работа на двата бранда. За такава крупна кампания те ни дадоха много, много свобода. Беше ни позволено да правим почти всичко, което ни хрумне", разказва Дите Рефструп, креативният директор на Ganni, през британския Vogue. За нея, както и за много момичета в Дания (а и в половината европейски страни), джинсите са ежедневна униформа. Основно ако се въртим около ежедневие, в което на работа отиваш с велосипед. Затова Дите иска да създаде нещо хем комфортно, хем различно от всичко. "Харесват ми свободните и комфортни модели, но искам едновременно и да са секси. Обичам да виждам момичета в истински класни джинси, които седят перфектно на фигурата. Това е красиво",- добавя Рефструп.


Ganni, Fall 2021, READY-TO-WEAR


Що се отнася до уникалните тъкани и новите разработки, Дите добавя, че изобщо не усеща разликата в материалите. И трудно отличава класическите джинси от моделите от "котонизирано" конопено влакно. Казва също, че сътрудничеството е минало много леко, напомнайки на моменти чувството на влюбеност. "Да работя с Levi’s беше супер приятно. От момента, в който се срещнахме, мигновено се усети химията, ние просто от първия миг почувствахме, че вижданията ни съвпадат. Научихме много за новите платове, за майсторството при направата на висококачествен деним! Помня как влязох в централния офис на Levi’s и видях, че членовете на екипа миксират в тоалетите си Ganni и Levi’s, и си помислих: "Това сътрудничество е абсолютно вярното решение". Това е колекция от дрехи извън времето които ще искате да носите отново и отново". 

Колекцията ще е налична на сайта на Ganni от утре, 24 февруари 2021.

More All fashion