Следва

Sex on the Runway! Най-съблазнителните модни моменти от Gucci, Vivienne Westwood и другите

Roberto Cavalli, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Rawr, още една джунгла!

Runway преди 3 години

Фаусто Пулизи определя своята естетика като кръстоска между Каролина Eрера и Аксел Роуз. Това е описание, което остава в паметта ни, защото е толкова живо, колкото и малко невъзможно в звученето си. И напълно подходящо.

От октомври насам той работи за Roberto Cavalli и, изглежда, там му е уютно. Върл фен е на тоталния италиански блясък, свързван с Джани Версаче и Кавали, а майсторският му ход е да направи кич естетиката актуална през 2021-ва. Успява. И го прави страшно секси в дебютната си колекция за бранда.

"Това е марка, свързана с италианската ексцентричност“, казва Пулизи. "Тя носи славна енергия от миналото, но в същото време мислим за дните, в които живеем сега, и за това какво може да бъде бъдещето". Първият му ход е да избере разнообразна гама от модели; сред редиците на RC този сезон е и самата Даниела Сантяго, звездата от новото шоу на HBO Max - "Veneno".

Колекцията своеобразно (и буквално) обговаря всички характеристики на Cavalli: тежките животински принтове, разкроените модели, много показана кожа. Въпреки това, не всичко е подходящо само и единствено за нощен клуб или за червен килим. Все пак силната страна на Кавали още от 70-те години е денимът. Пулизи "оцветява" класическия деним в черни и бежови нюанси, които се сливат с есенните усещания. Худитата, пухенките и дръзките кожени изделия със златни украшения също са основополагащи за колекцията - разглеждаме в галерията горе.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.