Следва

10-те най-съблазнителни fashion trends за Пролет 2021

Sex on the Runway! Най-съблазнителните модни моменти от Gucci, Vivienne Westwood и другите

По-секси сме с ТЕЗИ дрехи, отколото без

 

Runway преди 3 години

Пролетта чука на вратата, а ние, прибирайки дебелите пуловери, зимните шапки, шалове и ботуши - я приветстваме! Защото ни липсва да се чувстваме отново свободни, самоуверени и най-вече секси. От миналата седмица започнахме да подготвяме тялото си с тренировки, а днес се обръщаме към вечната инспирация - модните ревюта - за да вземем някоя друга нова идея как да се бъдем отново най-предизвикателни и шик на фона на затоплящото се време. Но преди да се впуснем в безцелно пазаруване на мини полички, сладки топове и вечерни рокли, разглеждаме от най-секси визиите от света на модата през годините и си водим бележки...

via GIPHY

Gucci есен/зима 1996

Кожената "матрица" визия е просто вечна. Том Форд е може би дизайнерът с най-силен афинитет към еротичното и това се проявява най-силно по време на работата му за Gucci, където той я упражнява и триумфира чрез скандалициращи и предизвикателни кампании. А именно колекцията есен/зима 1997 е олицетворението на този негов флирт с идеята за секси дрехите. Бихме описали подхода Том Форд като "модния еквивалент на one night stand във филма Studio 54“, а от друга страна колекцията предлага и всичко, което можем да наречем "предизвикателн": от остри изрязани ризи и кожени панталони.

Givenchy есен/зима 2001

"Тук има повече секс от обикновено“, признава Рикардо Тиши зад кулисите, след като представя съблазнителните визии, които фиксира върху тялото на Бети Пейдж през 2011-та. Ревюто за есенно-зимната колекция е акцентов момент в работата на дизайнера за френската модна къща, защото създава заигравка с модерното разбиране за полов етикет. Ревюто представя 34 визии, изградени изцяло от платове, които задължително напомнят за интимното (коприна, кадифе, органза). А принтът с пантери и шапките с котешки уши напомнят за животинския характер на секса, за онази първична човешка страст, и това се превръща в един нов, по-агресивен поглед върху нещата.

Vivienne Westwood пролет/лято 1994

Тя, Вивиан Уестууд, е повече от добре запозната с еротичното облекло - магазинът й на King’s Road буквално крещи "SEX“ - а шоуто от 1994-та ''Café Society'' е един красив кошмар. Папараците са съзнателно наети  (и скупчени около подиума), за да заснемат отблизо мрежите и деколететата върху моделите, които с всяка следваща визия стават все по-провокативни. Говорим за емблематичния момент на Кейт Мос, която дефилира единствено по къси раирани шорти, екстравагантна шапка, секси токове и сладолед в ръка.

Hood by Air пролет/лято 2017

Фотография: Lillie Eiger

"Разбрах, че хората гледат на Hood by Air по същия начин, по който се гледа на порнографията“, отбелязва Шейн Оливър през 2016-та., ден след десетото юбилейно шоу на лейбъла в Ню Йорк. След като прави този извод, дизайнерът се обединява с Pornhub и Hustler и направи най-нетипичното секси шоу на всички времена. Футуристичните сребристи визии определено задават един нов поглед към еротичността, като напомнят за рейв културата от 90-те.

Jean Paul Gaultier Menswear 1983

Представена през 1983-та, колекцията L’Homme Objet на Gaultier - "The Male Object“ - предефинира ролята на мъжа, прави го обект. Моделите влизат в хомоеротични теми с редица полуголи визии, които през 80-те създават сериозна обществена интрига. Макар в съвременния моден свят образът на мускулест младеж в раирано трико да не е от най-модерните, визията си остава емблематична.

Alexander McQueen пролет/лято 1998

В началото шоуто е озаглавено с името "Golden Shower“, но в крайна сметка остава untitled, заради недоволство от страна на спонсор. Колекцията на McQueen за пролет/лято 1998 засяга темата за различните сексуални желания на хората, като противно на очакванията, не акцентира върху деколтета и твърде прилепнали дрехи, а подчертава силуета на женската фигура чрез еротичен '' мокър'' акцент. Прозрачните нежни материи в съчетание с изрисуваната в черно кожа задават научно-фантастичен тон на визията, като дефинират силуета, но по фееричен начин.

Mowalola есен/зима 2019

"На практика хората носят основно това, в което биха искали да ги изч*кат", казва Мовалола Огунлеси зад кулисите на ревюто есен/зима 2019. Често оприличавани на броня, дрехите на Огунлеси носят една естествена енергия; освежаваща увереност, която виждаме в лицето на модерни и много секси дизайни. Почти всяка визия е изработена от кожа в ярки цветове, но с интересни и автентични изрязвания, които подчертават плътта и дават усещане за доминантност.

Chloé пролет/лято 2001

Любов към плодовете и конете - това е ключовия мотив на колекцията пролет/лято 2001 на Стела Маккартни за Chloé. Идеята може да звучи странна, но в крайна сметка бананите и ананасите създават тенденция в принтовете за десетилетия напред. Изкусната дизайнерска игра с деколтета и едното оголено рамо предизвиква горещи еротични фантазии... може би край басейна.

Versace есен/зима 1992

Това шоу продължава да отеква в съзнанието ни и до днес - спомняме си яркорозовия аутфит на Lil Nas X по време на Grammy наградите миналата година, а колекцията на Джани Версаче от 1992-ра е първият път, в който се засяга темата за СПИН-а. Това се случва след като журналистът Сузи Менкес критикува Версаче за образа Miss S&M - "Не искам жените да бъдат секс обекти или нещо от сорта“ - докато други редактори по онова време сравняват работата му с порно филм от 50-те години. Заимствайки от садо-мазо естетиката, дизайнерът "проектира" неоспорим аргумент, за да защити женската секси красота. Дрехите наблягат още повече на телесните извивки, като очертават торса на моделите, за да повдигнат и стегнат деколтето. А големите кожени палта и тесните панталони допълват визиите отлично.

Savage X Fenty Vol.2

Фотография: Instagram @palomija

Влезе ли Риана, става горещно! Става въпрос за влизането й в модния свят, по-конкретно за шоуто Savage x Fenty. Все пак, говорим за колекция бельо, така че би било сериозно притеснително, ако всичко не е МНОГО секси. Шоуто от 2020-та е еталон за това как да създадем една истински добра еротична визия, а появата на Деми Мур, Розалия, Shea Couleé, Парис Хилтън и много други обичани културни икони я прави абсолютно перфектна.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.