Следва

От десетките beauty брандове на звезди ще се задържат само няколко. Ето защо?

Chanel с бюти приложение: Как идеално да match-нем червилото и аутфита

Scan my lips, blow you a kiss...  

Face преди 3 години

В моментите, в които не знаем точно кой нюд или червен нюанс червило съответства на чантата или шала ни - рискуваме. Но от днес действаме по-прагматично, защото Chanel разработиха приложение - Lipscanner, което най-спокойно може да се казва и "Кое Chanel червило е най-подходящо за аутфита ми?", но предполагаме това име е твърде дълго. В действие е революционна AI технология, чрез която сканираме цвета на дрехите и аксесоарите си, а приложението показва съвършено същия (или най-близкия) цвят червило от всички в гамата на Chanel. 

App-ът работи и ако ни е допаднало червилото на някоя дама, с която говорим в Zoom, но ни е неудобно да попитаме, или си мислим, че това, с което е Бела Хадид на последния й пост много ще ни отива и искаме същото. Lipscanner-ът веднага показва дали нюансът е в неутралната, розовата, оранжевата, червената или лилавата гама и предлага най-подходящата за нас текстура - мат, блясък, гланц, сатен или металик. Другият начин, по който бихме потребили приложението е, когато нямаме подходящо червило за нова придобивка, а ни се иска да открием такова. 

Направеният в сътрудничество с лабораторията CX, Lipscanner-ът е вълнуващ пример за това какво може технологията в бюти индустрията - особено сега, когато не можем да пробваме грима в дрогериите и бутиците. С алгоритъма, създаден да анализира стотици хиляди лица, приложението дори е програмирано да отчита тона на кожата и формата на устните, преди да препоръча подходящия цвят и завършек.

Натъжава ни фактът, че все още не можем да изтеглим виртуалния специалист по червилата на наша територия, все пак се надяваме скоро. Следим  ТУК.

More Face