Следва

Уличният стил на звездите: Кайли и нейното Vintage топ-че

Simone Rocha, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Балерините пънкарки на Симон Роша

Runway преди 3 години

Симон Роша обожава да аранжира шоутата си на интересни локации със специфична историческа аура. Лансирането на новата колекция не е изключение, защото църкваta Сейнт Джонс В Хайд Парк Лондон, е фонът на есенно-зимната колекция за 2021-ва и се вписва идеално в пънк-балет естетика, която дизайнерът представя.

Тази комбинация от нежност и агресивност е своеобразно красива по начин, който само Роша може да създаде. Колекцията носи името “Зимни рози“, а относно концепцията й дизайнерката обяснява следното: “Крехки бунтовници. Става въпрос за това да бъдем много предпазливи и да крием уязвимостта си - затова в дизайните се прокрадват флорални мотиви. Цветя, които се превръщат в рокли. Харесва ми това вътрешно чувство, което изпитвам по време на шоуто, и съм тъжна, че хората няма да го видят наживо. Но това ме накара да искам да правя неща, които са още по-тактилни.“

Колекцията разказва за дуалността. Виждаме черни кожени якета, скроени около кръста, подчертани с флуиден тюл и големи ръкави балон; дизайните са украсени с набор от 3D сатенени рози и релефни асиметрични детайли от многослоен захарнорозов тюл. Гирлянд от цветя в бяло и слонова кост се извива около спираща дъха мрежеста балетна пола, а перлените бижутата с ръчно изрисувани рози и бели порцеланови обеци от камея са перфектният финализиращ акцент на всяка визия.

“Ами, единственото, което може да правим по време на тези странни времена, е да работим. Всичко, което имаме, е работата“, разказва Роша за изминалата пандемична година, която бе доста натоварена за нея -Симон лансира обща колекция с H&M и става майка за втори път. “Може би това е причината шоуто да се превърне в своеобразен обучителен период за мен. Всички тези деконструирани плисирани пинафори и бели ризи вече са част от творчеството ми“, разсъждава дизайнерката.

Каквото и да се случва по време на всички локдауни, със сигурност е от полза за Симон Роша и способността й да изразява емоциите си чрез дизайните. Аплодираме я отдалеч за постигнатото и очакваме колекцията с H&M в магазините, за да се сдобием парче от НЕЯ.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.