Следва

Prada, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Moschino, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Да не чуваме повече за анцузи, клинове и худита; само за Moschino 

Runway преди 3 години

Готови сме да определим новата колекция на Джеръми Скот като сюрреалистичен гардероб за сюрреалистични времена: За излизане из града - минирокли от туид и малка шапка; за пътуване из провинцията (френската или италианската, не нашата) - ансамбъл с принт "крава", който, разбира се, е възхитително непрактичен за действително пътуване; за следобед в музея - рокля или костюм "картина", дълга рокля за коктейл вечерта, а някъде между всичко, ако се озовем на Тропиците - блестящ костюм с драконова опашка... Съвършен ден! 

Като обсебен от духа на Франко Москино, Джеръми Скот е майстор на метафизичната мода. Той проектира новата колекция на бранда едновременно с късометражен филм, говорещ за всеки модел, всяка визия и педантичното създаване на дрехите. В този наложително дигитален момент театърът на Скот провокира размисъл върху настоящия ни сюрреалистичен живот. И всичко това, докато се подготвяме за пост-пандемично завръщане в... реалността. 

Колекцията е кръстена "Jungle Red" на името на лак за нокти от филма на Джордж Кюкор "The Women“ от 1939-та. Този филм е категорично екстравагантен. А стане ли дума за комфорт, Джеръми, обръщайки очи, казва: "Comfort schmomfort! Сега повече от всякога се нуждаем от фантазия, блясък и неща, които ни карат да се чувстваме прекрасно, а не мисля, че анцузите правят това."

"Исках да покажа неща във филма, които не мога да направя на живо“, добавя той, размишлявайки върху творбите си. През миналия сезон той проектира колекция с куклен размер за сложно фантастично марионетно шоу, а този път работи с 36 известни модела, някои от които Мей Мъск, Дита фон Тийз, Уини Харлоу, Хейли Бийбър, Миранда Кер и Шалом Харлоу. Те представят многоизмерен образ на женското ежедневие: всичко, от бизнес тоалети до дрехи за свободното време, за пътуване и за вечер. Всички дейности и поводи, за които не сме имали причина да облечем Moschino през последната година.

Вътрешното чувство на дизайнера, че пандемията няма да увеличи апетита към небрежното, а ще ни накара да се стремим към повече блясък, е потвърдено. "Колекцията с куклите също беше много сложна и странна, но се продаваше наистина добре“, спомня си Джеръми Скот. Всичко е добре, когато завършва добре, така че напомняме на пандемията да свърши скоро и оставаме без лоши чувства... 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.