Следва

Артистично ателие, тоест Artelie, с шоурум през Pop Up Month в Bulgaria Mall

Prada, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Възраждане на модата 

Runway преди 3 години

Prada е сбор от блестящи модни умове. Раф Симънс и Миуча Прада търсят отговори на хилядите въпроси, блуждаещи в умовете на всички ни през последната година. Режисьорът Лий Даниелс, който работи с Прада върху новия си филм 'The United States vs. Billie Holiday', казва: "Миуча приема всичко това, много, много сериозно.“

На пресконференция по повод новата колекция Есен/Зима 2021 Прада каза, че "оптимизмът нараства“ (изглежда мнението й се е променило от лансирането на есенно шоу за мъжко облекло преди месец). "Сега не смятаме, че е добре да бъдем твърде буйни“, каза Симънс  тогава. Сега модното дуо не мисли така. Можем да отдадем тази промяна на ваксините, неизбежното озаряване на настроенията с идването на пролетта или удоволствията, които Миуча и Раф успяват да миксират и поднесат на клиентите си чрез своето удивително интригуващо сътрудничество. "Всичко в партньорството ни е много естествено. В същото време, разбира се, е предизвикателно, но аз очаквах това. И аз исках да бъде такова, иначе нямаше да съм тук", казва Симънс. Заедно, тези фактори водят до новата колекция на бранда и до много вълнения от наша страна. 

Промяната е шарена, смела и осеяна с пайети, а "естественият" момент идва под формата на класически черни рокли, жакардови плетива, чанти без дръжки, естествен косъм, дълги ръкавици, много принтове, палта с високи рамена, футуристично жълто (цвят, с който дуото се гордее) и материи от кампанията Prada Re-Nylon.

Неизбежно е модата да "говори" за случващото се тук и сега, съответно колекцията е витрина, огледало, на начина, по който пандемията променя индустрията. Лекотата е отражение на елегантността, многото цветове - обратното на монотонното ежедневие, иновативността - символ на своеобразното безвремие, в което живеем. "Лекотата и движението са много важни за нас“, казва Раф Симънс за колекцията, която "възражда модната искра", която силно ни липсва.

Friendly reminder: 46-те визии са в галерията...

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.