Следва

Tom Ford, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Артистично ателие, тоест Artelie, с шоурум през Pop Up Month в Bulgaria Mall

Artelie - о, йе!

Shopping преди 3 години

Съвсем скоро, когато още навън беше студено, бяло и доста по-неуютно отсега, се сдобихме с невероятни галоши (тоест мангоши) и сладурска чанта-копче, но (освен от топлото време) имахме нужда от още нещо... От нова, също толкова артистична, тениска, с която да съчетаем обувчиците, от парче изкуство, което да пъхнем в чантата - картина или мека възглавница. Първият вестител на топлото време и вторият на Pop Up месеца в Bulgaria Mall се казва Artelie и е брандът, на чието магазинче ще намерим само неща, които искаме. 


Мангоши и hand made чанти си купуваме през Pop Up месеца на Bulgaria Mall


Pop up шоповете са абсолютен тренд, защото са весело, бохемско преживяване. За нас е изключително важна тази обстановка - искаме да сме на елегантно място, където има много неща, които блазнят погледа и удовлетворяват желанията ни за високо качество и безсезонна модерност. Bulgaria Mall е любимо такова, защото мерките за безопасност там са безапелационни, можем спокойно да отидем с любимия, децата и/или приятелки, да хапнем, да си купим буквално всичко, да изгледаме филм и, естествено, да разчупим обичайното преживяване в търговски център с посещаване на pop up магазинче. Pop Up месецът там продължава и през март, вече с нов гост, разказваме повече за Artelie... 

Artelie е малък български семеен бизнес, създаден преди около 10 години с  много емоция и любов. Създава селектирани, комбинирани, измислени и сътворени ръчно дрехи, най-често в няколко уникални бройки. Почеркът на Atrelie се разчита в малките, но изразителни акценти и детайли, a вижданията им за модата изключително напомнят скандинавските такива, защото авторският нюх на създателите диктува, че дрехите трябва да бъдат универсални, практични и удобни и мислят дизайните на дрехите с идеята да се "разпъват и свиват" до няколко стандартни размера и да имат повече от една функция в повечето случаи. Практичността в модата е приоритет номер едно тази година - любов за Artelie!

Дрешникът на Artelie се съчинява и пълни с фантазиите на Елена (собстеник на бранда), които биват разкроени и надградени, така че да заемат сигурно място в гардероба ни: "Artelie е за най-ценните моменти, тези, в които започвате деня с глътка кафе и чист въздух, приказвате с приятели на по чаша Кайпириня или просто се обичате с любимия човек." Ние бихме добавили: "..в Bulgaria Mall."

В Artelie Pop Up Showroom в Bulgaria Mall от 5 до 14 март откриваме предложения от колаборацията на бранда с Nika's Cook Book. Ника е графичен дизайнер и илюстратор, който  предлага принтове, ръчен ситопечат и сувенири.

Толкова се вълнуваме, че имаме нужда да обобщим сами за себе си: брандът е арт стихията Artelie, мястото - ниво +2 в Bulgaria Mall (бул. "България“ 69), дните - от 5 до 14 март, работното време -  от 11:00 до 20:00 часа, всичко останало - вълшебство. 

 

More Shopping