Valentino, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Вдъхновението, което Пиерпаоло Пичоли намира за есенната си колекция за Valentino, е обвързано със целенасочеността и силата, които той вижда в съчетанието между пънк визията и малките романтични детайли. Шоуто се състоя в празните коридори на историческия милански театър Пиколо Театро, затворен за посещения от началото на пандемията. "Фактът, че решихме и успяхме да го отворим отново, макар и само за малко, беше нещо като пънк акт", споделя дизайнерът на пресконференция."Това, от което се лишихме по време на пандемията, е преди всичко чувството на споделеност и общност, което културата носи, а не тестените изделия и пицата."

Шоутата на Valentino винаги са визуално интензивни преживявания, изпълнени с емоционалност и екстравагантност. Този път не е изключение: колекцията носи усещането за директност, личен и автентичен мотив, който Пичоли показва, без да усложнява дизайните с умни препратки към историята  на бранда, които често объркват публиката. Той нарича този процес "радикален".

Всяка есенна визия е ясна и точна с драстично скъсени подгъви, които носят предизвикателно и силно усещане. "Това е акт на мода", обяснява той. "Търсех как да направя място за нови възможности в дизайна, като наклонените черти и изрязванията върху палтата и пуловерите, исках да намеря нови измерения за създаване." Въплътен в еднозначния контраст на черното и бялото, Пиерпаоло засяга темата за различните раси в модния свят, като предлага едно ново съкратено възприятие на дискриминационната проблематика. Друг повтарящ се мотив в колекцията е мрежата, която виждаме в изрязания дизайн, стилизиран веднъж като мини-рокля и втори път като пуловер, съчетан с координирана къса пола. 

„Това е радикалният акт да имаш силата да бъдеш това, което си; това имам предвид под съвременен романтизъм. Това е субективен, почти анархичен жест, категоричен за собствената идентичност - точно като пънк културата", споделя дизайнерът относно концепцията на колекцията. А колкото до кашмирената къса перелина - определено е must-have за Есен 2021.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia