Следва

Reserved Denim - колекция за пътища, мечти и любов

Dolce&Gabbana, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Life in plastic - it's fantastic!

Runway преди 3 години

Синтетичните цветове и текстури и роботите по подиума за новата колекция на Dolce&Gabbana Есен/Зима 2021 са символ на кибер-субкултурата и виртуалната реалност, за която Aqua пеят и мечтаят през 90-те. Преувеличените силуети и изваяните калейдоскопично-високотехнологични на вид материи са референция към живота в интернет, в социалните мрежи и "въображението, което създава животъта" (също цитат от парчето "Barbie Girl").

Колекцията е изпъстрена с архивни спомени от минали колекции на бранда, а шоуто е обръщение към децата на нашата ера, изразяващо носталгия по минали модни епохи  (тениската "90s Supermodel“ е върхът!). "В продължение на години" - казва Габана - "младите хора молят дизайнерите да преразгледат и върнат емблематичната за 90-те сексуалност в модата. Този сезон най-накрая отстъпихме. Но изходната точка е различна. Днес "секси“ е същата дума, но с друга стойност. През 90-те години се обличахме секси за другите хора. Сега младите поколения се обличат секси за себе си, защото така им харесва. Това е нещо като модерен хедонизъм."

Но въпреки цялата ориентираност към младите хора, новата посока на Dolce&Gabbana не обижда, нито заклеймява цифровите поколения. "Най-важното нещо в технологиите са хората. Хората правят технологиите“, казва Габана. И добавя относно новата си коса: "Бях с такъв цвят преди 25 години!“

За 135-те визии сваляме шапка, особено когато са много цветни, много черно-бели, съвършено допълнени с аксесоари, определено секси. В галерията горе >>> 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.