Следва

Giorgio Armani, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Reserved Denim - колекция за пътища, мечти и любов

Вечният Деним - бюстие, гащеризон, кроптоп, рокля, риза

Shopping преди 3 години

Не сме вярвали, че ще дойде момент, в който ни се носят дънки на плажа, но 2021-ва е годината на щастливата лудост, а колекцията на Reserved се казва Denim. Обичаме минимализма и класиката, проблясващи дори само в името на специалната корекция, а денимът - този моден хамелеон, пасващ на всяко време и място, сякаш за него е правено - не носи дилеми, неудобства, тежест. Само свобода. Снимките, увенчаващи модната колекция, на фотографа Барт Погода ни карат да тръгнем... без значение къде, важното е да е веднага и да сме по дънки.  


Lunchtime shopping: View Sofia по петите на Mademoiselle Aia в Reserved


А на пътешествието няма да сме сами. Тази година Denim колекцията на Reserved благославя с 6 различни дамски кройки и 7 мъжки - Любими, добре дошъл си! В нашия куфар има класически универсални дънки с прав крачол, тренди Boyfriend-ки и MOMs с висока талия, но и по-приключенски модели като къса рокля, гащеризон, кроп топове, а ако случайно на плажа се намокрим или стане хладно - в чантата винаги носим бройка от вечния Slim модел. За Него има още по-свободни и сексапилно небрежни силуети: права кройка от специално тъкан стреч плат, вдъхновените от 80-те Carrot - тези с късия крачол. Неговият comfy деним пристан (което е за нас тесният модел) и абсолютен цар на комфорта са джогърите. Багаж - checked!

Кадрите на Погода са като ретро аналогови рамки, улавят слънцето и подчертават синята палитра на денима, тоест в прелестните слънчеви дни ще светим и ние. Тоновете люляк, бяло и черно, бежово, сиво, маслинено и червено-оранжево навеждат на мисълта, че ни се ходи в Прованс, някъде из Средиземноморието или на road trip из Централна Европа - например в Полша, родното място и раят на Reserved. За целта проверихме прогнозата, и понеже в Полша минималната температура е -1, грабваме под мишница едно от грубите якета и няколко широки ризи. Всичко останало, което ни трябва е стар диск на Red Hot Chili Peppers, любим детски шоколад и да изключим телефоните - checked! 

Reserved Denim 2021 има и детска серия, на която ние казваме "Cuttest". Цветовете са изключително меки и нежни, като всяко малко същество - нежно синьо, сиво, беж, розово. Винаги искаме малките ни да са красиви (което постигаме, благодарение на контрастни или повтарящи се шевове, кръпки и текстури, имитиращи мрамор), но повече искаме да им е леко и свободно, заради което се радваме на карго панталонките и очарователните гащеризони с много джобове, идеални за сладки нещотърсачи!

Буда казва: "Когато мисълта е чиста, радостта се носи като светлосянка, която никога не си тръгва." Когато сме в своите Reserved Denim нямаме стилови дерзания, непрактични дразнители и други неудобства - мисълта е чиста, а радостта расте. И точно когато си помислихме, че няма как да се зарадваме повече, се вгледахме в етикета, който разказва как колекцията е проектирана в съответствие с #EcoAware и е създадена предимно от органичен памук със сертификати GOTS или OCS. Органичният памук е любима материя, защото има много по-ниско въздействие върху околната среда от конвенционалния - отглежда се по начин, който помага да се запази плодородието на почвата и да се защити биологичното разнообразие. 

Марката съзнателно и с внимание използва екологични материали, но и поема ангажимента до 2023-та сто процента от фабриките, в които шие дънките, които носим с кеф, пазим, за да са с нас възможно най-дълго време, и препоръчваме на близки, за да бъдем възможно най-много еко, да бъдат обхванати от програмата Eco Aware Production. 

Планът става следният: приключваме в редакцията след час, отбиваме се в Reserved - Park Center, Paradise Center, Serdica Center, The Mall, Bulgaria Mall или Sofia Ring Mall и си тръгваме оттам, прегърнали торбите си, и без значение, че е четвъртък (имаме около 86 почивни часа до края на уикенда, в които искаме да облечем всичко ново) тръгваме.  Може би към морето, може би на Юг... doesn't matter, магията е в нас. И в денима ни. 

Цялата колекция е на www.reserved.com за разглеждане, а за офлайн купуване, както казахме - всички магазини на Reserved в страната. 

More Shopping