Следва

Защо пълнеете, след като практически не ядете нищо

Най-бомбастичните кралски интервюта - секс, тормоз и себеизтъкване, кратка загрявка преди интервюто на Меган и Хари с Опра

Докато Хари и Меган се гласят да си "кажат всичко" по време на интервюто с Опра Уинфри на 7 март, ние се обръщаме към другите взривоопасни интервюта, дадени от членове на кралското семейство, като почнем от покойната Даяна, принцесата на Уелс и стигнем до принц Андрю

 

Celebrities преди 3 години

Принц Чарлз, интервюиран от Джонатан Димбълби

Интервюто на бившата принцеса на Уелс в предаването "Панорама" все още предизвиква интерес, а начинът, по който Мартин Башир изтръгва признанията й, и до днес е във фокуса на медийните заглавия. Но на практика принц Чарлз е първият, който нарушава кралския протокол и признава, че има извънбрачна връзка. Говорейки с биографа си Джонатан Димбълби през 1994 г., той обръща внимание на слуховете за изневярата му, описана в книгата на Андрю Мортън за Даяна. "Опитвате ли се да сте верен и почтен към жена си съгласно брачния обет?" - пита го Димбълби.

- Да. Абсолютно - отговаря Чарлз.
- А верни ли сте си наистина? - продължава репортерът.
- Да. Докато всичко не се разпадна безвъзвратно, и двамата се опитвахме - признава Чарлз.

Очевидно Чарлз получава различни съвети дали да "излезе чист" от интервюто и променя решението си няколко пъти, преди да се върне към "презаснемането" на сцените и накрая да каже истината.

Даяна, принцесата на Уелс, пред "Панорама"

Идва ред и на Даяна да разкаже своята гледна точка към семейната си история в началото на 1995 г. Тя сяда пред микрофона на Мартин Башир от Би Би Си, за да говори за разпадането на брака си, а 23 милиона зрители жадно поглъщат всяка дума. Освен известната реплика "бяхме трима в този брак, така че при нас е малко пренаселено", намеквайки за аферата на Чарлз и Камила Паркър Боулс, принцесата също така описва собствения си извънбрачен опит с Джеймс Хюит, и споделя мислите си за това, че Чарлз е негоден да бъде крал. В материала място намира и признанието за борбата й с булимията. Последното е доста смел ход, тъй като тя подчертава как хранителното разстройство и лошото й психическо здраве се задълбочават с разпадането на брака й: "Това е симптом на случващото се в брака ми. Викам за помощ, но подавам грешни сигнали и хората използват моята булимия като палто на закачалка. Те решават, че Даяна е просто нестабилна - признава тя. - Причината за разклатеното ми здраве е ситуацията, в която съпругът ми и аз трябва да изглежда, че сме заедно, защото не искаме да разочароваме обществеността и въпреки това очевидно има силна тревожност зад четирите стени на дома ни."


Изнудена ли е Даяна за ОНОВА интервю, което слага край на брака й с Чарлз


Хари и Меган: Африканското пътешествие

Първият истински намек, че Мегзит е на хоризонта, идва няколко месеца по-рано, когато Хари и Меган дават интервю на приятеля си Том Брадби за документалния филм за кралското им турне в Южна Африка. На въпрос как нездравия медиен интерес рефлектира върху емоционалното им благополучие, Меган, която току-що е родила сина си Арчи Маунтбатън-Уиндзор, разкрива, че се бори със зъби и нокти.

"Вижте, всяка жена, особено когато е бременна, е наистина уязвима и затова борбата е наистина жестока, особено когато жената е на мое място, а атаката е повече от агресивна", казва тя. И благодари на Брадби за въпроса дали е добре, може би намеквайки за бъдещото прекъсване на връзката си с кралското семейство: "Освен това благодаря за въпроса, защото не са много хората, които ме питат дали съм добре. Но е съвсем естествено, когато остана сама и се оттегля зад кулисите да преживявам тежко всичко, което ми се случва. Наистина се опитвам да възприема тази британска псевдоемоционалност, позната като "скованата горна устна" - наистина се опитвам, но мисля, че това, което ми се случва, е вредно за мен."

Принц Андрю в Newsnight

Може би най-известното интервю, посветено на една истински значима катастрофа през последните години, е решението на херцога на Йорк да "постави рекорд" по време на 50-минутното си интервю за Newsnight относно връзките му с осъдения педофил Джефри Епщайн. Интернюто завършва катастрофално за репутацията му, което го води до решението да се оттегли от кралските си задължения.

Говорейки със звездата от корицата на Tatler Емили Мейтлис, той развива една малко объркваща защита на предишните си действия, като мнозина остават шокирани, че той не съжалява, че познава Епщайн. "Хората, които срещам, и възможностите, които те ми дават да уча и трупам опит, са много полезни", признава той.

В допълнение към неубедителното алиби за престоя му в Pizza Express в Уокинг през нощта, когато се предполага, че е заедно с жертвата Вирджиния Робъртс Джуфър в нощния клуб Tramp, трябва да добавим и признанието на принца, че не се изпотява от напрежение по повод скандал, защото, като участник във Фолклендската война, знае какво е да изпиташ истинско напрежение... 

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 8 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.