Следва

Dries Van Noten, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Chloè, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Габриела Хърст, чието име нашумя първо чрез собствения й бранд, който мигновено бе припознат като оправдано луксозен и много напредничав от модната общност, а напоследък и с гръмкото й назначение на поста

Runway преди 3 години

Креативния директор на Chloé, направи дебюта си в престижната роля на виртуалната Седмица на модата в Париж.


Габриела Хърст


"Устойчивост и лукс не трябва да бъдат конкуриращи се понятия" или как Габриела Хърст открива първия си бутик


Идеята на тази първа нейна колекция за топ-бранда е да изгради мост между елегантното и фино, сякаш пясъчно минало на Клое и устойчивото му бъдеще. Дебютната колекция демонстрира перфектно нагласите на Хърст да промени нещата, като заложи идеите за екологичност и изхвърли с размах абсолютно всичко от полиестер и вискоза и наблегне на процесите на рециклиране, повторна употреба и използване на органични платове. Промени от този тип, според прессъобщението на марката, гарантират 4 пъти повече устойчивост на дрехите от миналата година по същото време, когато предпоследната си колекция показа Наташа Рамзи-Леви.


Наташа Рамзи-Леви напуска Chloé


Шоуто, като видеото е дълго малко повече от 7 минути, е заснето по улиците на Париж, реверанс към прийомите на митичната основателка на Къщата - Габи Агион, която прави подобно нещо през 60-те, показвайки колекцията си в парижко кафене и от чието рождение на 1ви март се навършиха 100 години. Точно като предшественичките си в модната къща, от Стела Маккартни през Фийби Файло до Клейр Уайт-Келър и Наташа Рамзи-Леви, Хърст отдава дължимото на легендарната фигура на госпожа Агион чрез дрехите. Характерните за Агион мидени детайли са осъвременени тук в ръкавите и кожените манта, докато друг предпочитан детайл - английската бродерия или графичното плетиво, е претворен в дълги до земята рокли-пуловери. И все пак, независимо че изконните кодове на бранда са видими от пръв поглед, характерният почерк на Габриела Хърст се забелязва отчетливо в абсолютно всеки аутфит.

Невероятното й майсторство в плетивата е ярко застъпено - това ни е познато й от собствените й ревюта, а изобилието на рециклиран кашмир е трогващо, красиво и обещаващо по-добри времена, особено виждайки го изящно комбиниран с нейните прости, но луксозни сандали, обути върху чорап от същата материя или самите те изплетени от няколко цвята прежда.

Цветовете са също силно заземени - палитрата се разлива по цялата гама на кафявото, кремавото, бежовото, с дискретни ярки акценти в червено, зелено и жълто. Много приятно са преплетени спортното и ежедневното с вечерно-официалното, а изкуството на наслагването е изведено до истинско модно верую.

Сред аксесоарите главен герой е чантата Edith, едно изровено от архивите бижу, възродено в най-разнообразни текстури за нуждите на тази колекция. "Първата луксозна чанта в живота ми беше именно Chloé Edith bag. Все още много я обичам, затова и държах да й върна жеста", споделя Хърст.

 

Любопитното е, че Габриела Хърст избира двама партньори за своето дебютно шоу - единият е Manos Del Uruguay, занаятчийски кооператив, и Sheltersuit, организация с нестопанска цел, ангажирана в осигуряването на подслон за бездомни, изработен от рециклирани дрехи. "Това е част от мисията на Chloé: адаптиране на бизнеса към постпандемичния свят, в който взаимопомощта и толерантността са водещи. Луксозните брандове трябва да помагат и да са активни в осигуряването на поддръжка за тези, които имат нужда", категорична е Хърст.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.