Следва

Street style вдъхновения: Седмица на модата в Милано

Dries Van Noten, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Дрис ван Нотен е изключителен ценител на балета. Той вече е правил колекция, посветена на Рудолф Нуреев, костюми за танцувалната опера Hagoromo на Дейвид Михалек, освен това е приятел и сътрудник на легендарната Анна Тереза де Кеерсмакер

Runway преди 3 години

Именно Кеерсмакер е едно от лицата в каталога на новата колекция на белгиеца, посветена на танца. Заедно с нея за нуждите на промоцията на есенната работа на бранда за 2021-ва се снимат още 45 танцьора и модела.

В колекцията са включени дрехи, вдъхновени от телесното: копринени рокли-ризи с красиви детайли, свободно палто, под което носим бра и шорти, драпирани поли и комплекти, облети в блясък, преливащ при движение. Способността на дрехите да оживяват, докато ги носим, е една от най-важните характеристики в творчеството на Дрис ван Нотен. Той постига това с помощта на набори, драперии, въздушни материи, пера и принтове и го прави прекрасно.

За Есента и Зимата на 2021-ва това не е първата колекция, вдъхновена директно от балета, припомняме Erdem, разликите и приликите са налице, едно е неоспоримо - балетът е едно от най-великите изкуства.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.