Следва

Rick Owens, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Acne Studios, Fall 2021, READY-TO-WEAR

"Разсъждавах за начините, по които действаме, излизайки от изолация. Нещата са както преди, обаче съвсем не са същите."

Runway преди 3 години

За Есен/Зима 2021, шведският лейбъл Acne Studios решава да претвори вижданията си за начина, по който, след година на оттегляне и промени, ще преоткрием начина, по който се обличаме в новия живот, този, в който от пандемия вече няма и помен.

"Колекцията е една фантазия, която започва с пастелни цветове и преминава през една цялостна монохроматична чистота, достигайки до строгата черно-бяла палитра, с която обичайно бележим циклите в живота си, визирам сватба или погребение", казва креативният директор Джони Йохансон.


Джони Йохансон, снимка: GQ

Дрехите на Acne отново са с обемни силуети, а по традиция присъстват драпиращи елементи, които дефинират формата. При някои от ансамблите имаме много структурирани форми, при други усещането е за пълна флуидност, сякаш дрехата носи нас, а не ние нея. Много плетива, за всеки вкус и нагласа, както и драматични кожени тренчове, в които е кодирана ДНК на бранда, специализиран при самото си създаване в деним.

Цветовете, на пръв поглед затормозяващо лишени от блясък, всъщност са перфектно ориентирани към сезона Есен/Зима. Тръгват от флорално пастелно, минават през неутралната гама и достигат до черно и бяло от глава до пети. Контрастите между сладникаво и елегантно и меко и твърдо са, обичайно, майсторски претворени в носима мода, при това отлично характеризират Acne Studios като моден играч, какъвто го познаваме - смел, различен, строг, верен на себе си. Всичко показано изглежда автентично и истинско, материалите са повече от интересни, видим е многото ръчен труд, нахалните ръбове, изскачащи отвсякъде, коват вниманието, казвайки: "Така съм решил, това искам да кажа, точка", каквото и да иска да каже отделният ползвател. Просто имаме категоричност в начина на интерпретиране на модата, което приемаме за плюс.

Аксесоарите са много, много добри, за пореден път. Художникът Apollinaria Broche прави специално за ревюто, и за колекцията, разбира се, която ще пазаруваме от август натам, керамични животни, носени като чанти "сякаш са въображаемият ни приятел от детството". По-малки версии на същото виждаме като обици и чоукъри, а големите меки велурени чанти придобиват по-геометрични форми от досегашните си версии. И последно, вниманието привличат обувките - сабо и ботуши с кравешки принт, дебели ниски "самоходки" с косъм, кожени деколте обувки на ток и сандали с каишки.

Цялата колекция Acne Studios Есен/Зима 2021 е в галерията ни >>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.