ОК ли е, или не е ОК да се ваксинираме, ако имаме дерма-филъри?

ОК ли е, или не е ОК да се ваксинираме, ако имаме дерма-филъри?

Случаите на хора с естетични филъри по себе си, които са се ваксинирали срещу Ковид и са изпитали доста неприятни странични ефекти, са потвърдени. Защо и как, следва мнението на специалист дерматолог  

Някои хора се чувстват комфортно, стареейки грациозно, докато други предпочитат да задържат младостта, като използват дермални филъри. Целта да се запазим "свежи", независимо от 30-те, 40-те, 50-те, е обичаен приоритет на времето, в което живеем. Филърите действат безапелационно при изглаждането на несъвършенства: бръчки, трапчинки,  фини линии, неестествен релеф на кожата, като същевременно дават естествено сияен ефект, както писахме ТУК.

via GIPHY

Напоследък обаче има сведения за хора с дермални филъри, които чувстват подуване на лицето или устните след... ваксинация срещу коронавирус. Хм... Нима двете неща са несъвместими? Непрепоръчителна ли е ваксината, ако обмисляме филър или вече имаме? Четем надолу ескпертното мнение на дерматолога Шилпи Хетарпал.  

Защо хората избират филъри изначално?

Дермалните филъри са минимално увреждащи кожата, докато видимо подобряват вида на лицето, затова и все повече хора се обръщат към тях, за да се борят с признаците на стареене. С напредването на възрастта губим виталността и плътния овал на лицата си, в резултат на което лицевите мускули се приближават към повърхността на кожата - фините лини и несъвършенствата в околоочната зона са първият признак на това. Дермалните филъри правят лицето да изглежда по-оформено, жизнено и изгладено от всички тези неприятни фактори, които, да си го кажем, не понасяме.

Д-р  Хетарпал обяснява следното: "По-голямата част от дермалните филъри, които използваме, са направени от хиалуронова киселина. Това е компонент, който се намира в кожата, но с течение на времето - заради възрастта, слънчевите щети и други генетични фактори - губим известно количество от хиалуронова киселина в кожата си. Дермалните филъри позволяват да се компенсира загубеното. Така че, ако някой иска да добави малко повече форма и закръгленост към устните или пълнота в бузите и скулите, избира именно хиалуронови филъри. С тях изглеждаме по-млади, по-привлекателни или просто по-естествени - като по-млада версия на себе си."

Често срещани видове дермални филъри

Дермални филъри на основата на хиалуронова киселина 
Филърите с хиалуронова киселина често се използват за подобряване на контура на кожата и намаляване появата на белези, наранявания или бръчки. 

Дермални филъри на основата на калциев хидроксилапатит
Калциевият хидроксилапатит е минералоподобно съединение, което се намира естествено в костите. Използва се за запълване на тежки лицеви гънки и области, изцяло загубили плътност и блясък. Калциевият хидроксилапатит е използван за първи път в стоматологията и реконструктивната хирургия и има репутацията на много ефективен и безопасен компонент.

Дермални филъри на основата на полиалкилимид 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.