Следва

Marine Serre, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Wе love: Шарлот Казираги в рекламнaта кампания на CHANEL - SS 2021

Шарлот Казираги, новият посланик и говорител на CHANEL, считано от декември 2020-та насам, е героинята в рекламната  кампания на ready-to-wear колекцията на модната къща за Пролет/Лято 2021. Снимките са от Монако, автори са Инес ван Ламсверде и Винуд Матадин

All fashion преди 3 години

Разкошна кестенява коса, светло око, аристократично излъчване, сексапил... 34-годишната Шарлот, дъщеря на Каролина Монакска и Стефано Казираги, 11-та по ред за наследяване на престола в Княжество Монако, е красавица, която казва за себе си: "Имам чувството, че съм родена в Шанел". Майка й, принцеса Каролина, носи дрехи на марката през цялата си бременност, а младата Шарлот е любимка на покойния Карл Лагерфелд, който я насърчава да учи поезия и литература, докато е още тийнейджърка.(Четете още: "Внучката на Грейс Кели се омъжи в Saint Laurent и диамантите на баба си")

"Историята на Шарлот в Монако разказва кинематографичната идея за ден и нощ, - обяснява идеята на снимките холандския фотографски дует.- Постановката е на едни и същи места, само че през деня и през нощта, така сякаш Шарлот се колебае между мечтата и реалността. Задаваме си въпроса, тя истинска ли е, или е привидение, блуждаеща около мястото, към което, макар и не изцяло, принадлежи?".

През деня и през нощта, в черно-бяло или в цвят, в басейна или спалнята, Шарлот Казираги въплащава в митично Монако особената кинематографична естетика, която вдъхновява Виржини Виар, креативният директор на френската модна къща, за създаването на колекцията (разглеждаме цялата ТУК).  

Шарлот е близка с CHANEL от младите си години: още през 2012 година тя се снима за пръв път за книгата The Little Black Jacket: Chanel's Classic Revisited by Karl Lagerfeld and Carine Roitfeld, посветена на историята на изключителния черен туиден жакет на марката. Дамата носи много Шанел, има излъчване Шанел, а и е на години, на които много им отива да се обличат в Шанел (не че има такива, на които не им отива). Кампанията е елегантна и някак приземена, усещането е, че, стига да пожелаеш, и ти ще си принцеса в следващия миг - внушение, много просто наглед, супер трудно за изпълнение. Поздравления за екипа!  

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 23 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.